Συνάντηση Μπάιντεν – φον ντερ Λάιεν στις 10 Μαρτίου

 Συνάντηση Μπάιντεν – φον ντερ Λάιεν στις 10 Μαρτίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στις 10 Μαρτίου στην Ουάσινγκτον με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενέργεια, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, την Κίνα και την απεξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τη στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να απαντήσουν στις «προκλήσεις που θέτει η Κίνα».

Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων «ο συντονισμός των ΗΠΑ με την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης μέσω της επένδυσης σε καθαρές τεχνολογίες που θα βασίζεται σε ασφαλείς αλυσίδες ανεφοδιασμού».

Ο νέος Νόμος για τη Μείωση του Πληθωρισμού (IRA) της κυβέρνησης Μπάιντεν, που περιλαμβάνει τεράστιες επιδοτήσεις για προϊόντα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και ο οποίος στοχεύει, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει προκαλέσει οργή στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα