Steve Mackey: Πέθανε ο μπασίστας των Pulp

 Steve Mackey: Πέθανε ο μπασίστας των Pulp

Ο Steve Mackey, ο μπασίστας των Pulp κατά τη διάρκεια των πιο επιτυχημένων χρόνων του συγκροτήματος, πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Η σύζυγός του, η στιλίστρια Katie Grand, ανακοίνωσε τα νέα στη σελίδα της στο Instagram, γράφοντας:

«Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey. Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς Kath και Paul, την αδελφή Michelle και πολλούς φίλους συντετριμμένους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής.

Όπως και στη ζωή του, λατρεύτηκε από όλους όσων οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν στους πολλαπλούς δημιουργικούς κλάδους που κατέκτησε. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό του NHS που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα μας λείψει αφάνταστα. Η οικογένεια έχει ζητήσει να παραμείνει ιδιωτική αυτή τη στιγμή».

Ο Mackey εντάχθηκε στους Pulp το 1989, συμβάλλοντας για πρώτη φορά στο τρίτο άλμπουμ τους Separations. Συνέχισε να παίζει σε όλα τα επόμενα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των Different Class και His ‘n’ Hers, τα οποία θεωρούνται κορυφαία σημεία της Britpop σκηνής των μέσων της δεκαετίας του ’90.

Σχετικά Άρθρα