Χωρίς σύστημα σηματοδότησης το κομμάτι του Προαστιακού “Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο” (vid)

 Χωρίς σύστημα σηματοδότησης το κομμάτι του Προαστιακού “Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο” (vid)

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην χθεσινή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο». Όπως είπε, εμφανώς έκπληκτος, πληροφορήθηκε πως δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότησης ούτε στο κομμάτι του Προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».

Στο κομμάτι δηλαδή αυτό που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κόσμου και συνδέει το αεροδρόμιο της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, αυτό του Πειραιά.

«Σύστημα σηματοδότησης δεν υπάρχει ούτε στο κομμάτι «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο», που χρησιμοποιεί ο Προαστιακός και η εταιρεία Hellenic Train, καθώς και το Μετρό. Και ο άνθρωπος που μου το λέει είναι υψηλά ιστάμενος στον χώρο. Είναι δυνατόν αυτό; Δηλαδή μπορεί να δούμε να συμβαίνει ένα ανάλογο δυστύχημα σε αυτό το τμήμα; Στην πορεία από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Αεροδρόμιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Σήμερα το πρωί στον OPEN ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτόν. Ακόμη και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι ακριβώς επειδή χθες έγιναν πολλές αναφορές με όλες αυτές τις απίστευτες παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν, δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με 4-5 χιλιόμετρα. Πρέπει να είναι στο σύνολό του, σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου συνολική εικόνα πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία» περιέγραψε.

Σχετικά Άρθρα