ΡΑΣ για Τέμπη: Ζητάει όλα τα αποδεικτικά για τα συστήματα ασφαλείας εντός 48 ωρών

 ΡΑΣ για Τέμπη: Ζητάει όλα τα αποδεικτικά για τα συστήματα ασφαλείας εντός 48 ωρών

Την έναρξη αυτεπάγγελτου ελέγχου σχετικά με την ορθή τήρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Ασφαλείας (των διαδικασιών που οφείλουν να ακολουθούν) σε ΟΣΕ και Hellenic Train αποφάσισε από χθες, Τετάρτη (01/03) η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων για τις συνθήκες του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η ΡΑΣ ζήτησε όλα τα αποδεικτικά εντός 48 ωρών, ενώ την Πέμπτη (02/03) εκκίνησε δεύτερο αυτεπάγγελτο για τα δικαιώματα επιβατών.

Συγκεκριμένα, ζητάει να μάθει πόσοι επιβάτες επέβαιναν, πώς τους συνέδραμαν και να ενημερωθούν με κάθε μέσο τα δικαιώματά τους, καθώς εκτός των άλλων, δικαιούνται άμεσα προκαταβολή αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι ο φορέας που εποπτεύει την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφαλείας (ΣΔΑ), τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Διαχειριστής Υποδομής (ΔΥ), δηλαδή ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και οι Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση η Hellenic Train Α.Ε.

Στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται από τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις και τον ΟΣΕ, βάσει της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σιδηροδρόμους, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων και απαιτήσεων ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα