Perastika Yitona: Ο τουρκικός Τύπος κάνει πρωτοσέλιδο την τραγωδία στα Τέμπη

 Perastika Yitona: Ο τουρκικός Τύπος κάνει πρωτοσέλιδο την τραγωδία στα Τέμπη

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σύσσωμος και ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στην πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χώρα μας.

«Περαστικά γείτονα» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023). Η Hurriyet φιλοξενεί μάλιστα δημοσίευμα της για την πολύνεκρη τραγωδία και στην ηλεκτρονική της έκδοση, με αντίστοιχο τίτλο. 

Η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet αναφέρει «Πενθεί η Ελλάδα» και κάνει αναφορά στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για τα 40.000 θύματα του σεισμού στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση.

tzou_

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης (01.03.2023) στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου Fox διαβάστηκε όλη η επιστολή παραίτησης του Κώστα Καραμανλή, κάνοντας έναν παραλληλισμό με το τι συνέβη στην Τουρκία, όπου δεν υπήρξε καμία παραίτηση μετά τον σεισμό.

sabach1

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήρια δια του Τούρκου προέδρου, που επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα