Καταγγελίες και για το Τραμ: “Οι συρμοί δεν συνεργάζονται με τα φανάρια”

 Καταγγελίες και για το Τραμ: “Οι συρμοί δεν συνεργάζονται με τα φανάρια”

Η ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έφερε την επιφάνεια πολλά προβλήματα στον τομέα των συγκοινωνιών.

Στο φως έρχεται μια σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία του Τραμ από τον πρόεδρο των εργαζομένων, Χρήστο Τσώλης. «Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί. Οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες κατεβαίνουν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα ‘ψαλίδια’ αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα είπε «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα» και για όλα τα παραπάνω, τόνισε πως, έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021 για παρέμβαση και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, όπως είπε, ήταν να κληθούν για κατάθεση.

Επιβεβαίωσε μάλιστα απαντώντας στο σχετικό ερώτημα πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Διευκρίνισε εξάλλου πως, «αν το κέντρο ελέγχου είναι “τυφλό”» υπάρχει κίνδυνος και έδωσε παράδειγμα που Ιταλός έκανε επανεκκίνηση χωρίς να ενημερώσει καν το κέντρο στην Αθήνα κι έσβησε τελείως το κέντρο για αρκετές ώρες».

Σχετικά Άρθρα