Τραγωδία Τέμπη: Τι λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας – Σοκαριστική καταγγελία από επιβάτη: “Άκουσα, πάμε κι όπου βγει”!

 Τραγωδία Τέμπη: Τι λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας – Σοκαριστική καταγγελία από επιβάτη: “Άκουσα, πάμε κι όπου βγει”!

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη  καθώς και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων νεκροί είναι όλοι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Και οι δύο δίνουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν, με τις πληροφορίες του enikos.gr να αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας ρίχνει την ευθύνη στον σταθμάρχη. Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη και πως φταίει ο σταθμάρχης γιατί πιθανότατα ξέχασε να αλλάξει τα κλειδιά, με αποτέλεσμα τα δύο τρένα να βρεθούν στην ίδια γραμμή.

Μετά τις καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διατάξει τη σύλληψή τους.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σταθμάρχης, ηλικίας 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα πριν από έναν μήνα, έπειτα από σχετική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την σφοδρή σύγκρουση των τρένων νεκροί είναι όλοι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, οι 9 μηχανοδηγοί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορευματική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο. Ωστόσο, φαίνεται πως μπήκε στην κάθοδο προς Αθήνα, δηλαδή στην ίδια γραμμή, όπου την ίδια ώρα κινούνταν η εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Λίγο νωρίτερα, επιβάτης του τρένου μιλώντας στις κάμερες, ο υποστήριξε ότι άκουσε συνομιλία μεταξύ μηχανοδηγού και υπεύθυνου εισιτηρίων και ο ένας από τους δύο είπε «πάμε και όπου βγει».

«Όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων. Πάμε και όπου βγει. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν 15 λεπτά λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω…» ανέφερε ο επιβάτης.