Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train χωρίς αναφορά στους νεκρούς

 Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train χωρίς αναφορά στους νεκρούς

Ανακοίνωση για τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, εξέδωσε η Hellenic Train. Γίνεται λόγος για περίπου 350 επιβάτες κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Για περίπου 350 επιβάτες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κάνει λόγο η Hellenic Train.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τα τρένα που ενεπλάκησαν στη μετωπική σύγκρουση, τονίζοντας ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες.

Αναμένεται συνεχής ενημέρωση.

Οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της τραγωδίας

Σε ανθρώπινο λάθος φαίνεται ότι οφείλεται το τραγικό δυστύχημα με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, έγινε κάποιο λάθος στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών καθώς οι αμαξοστοιχίες φαίνεται πως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Εικάζεται ότι ο σταθμάρχης στη Λάρισα έβαλε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή με αποτέλεσμα να βρεθούν και τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και να συγκρουστούν μετωπικά.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 50 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 20 σοβαρά.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28/2), έξω από τα Τέμπη υπήρξε σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με επιβατική, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22 από την πρωτεύουσα.

Το επιβατικό τρένο είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και το εμπορικό προς Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια εκτροχιάστηκαν από την εμπορική αμαξοστοιχία. Αμέσως κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Η σύγκρουση έγινε πριν από τα τούνελ.

Μετά τη σύγκρουση διακόπηκε η ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να μην ανοίγουν οι πόρτες του τρένου και να εγκλωβιστούν επιβάτες στο εσωτερικό του.

Επέβαιναν 350 επιβάτες στο τρένο – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 350 επιβάτες όταν ξεκίνησε το ταξίδι από την Αθήνα. Στη Λάρισα είχαν αποβιβαστεί περίπου οι 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για φόβους ότι μπορεί να έχουμε «εκατόμβη νεκρών» κάνει λόγο ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, ο οποίος μεταβαίνει στο σημείο της σύγκρουσης.

Από τη πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Αστυνομία και Στρατός. Τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ άνοιξε εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης. Εκεί κατευθύνεται και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας. Ενημερώνεται συνεχώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, μπαίνει σε επιφυλακή και το Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο σε επιφυλακή βρίσκονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα