Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 38 νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων, 66 τραυματίες, 6 στη ΜΕΘ – Τρομακτικά βίντεο από το πολύνεκρο δυστύχημα (vid)

 Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 38 νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων, 66 τραυματίες, 6 στη ΜΕΘ – Τρομακτικά βίντεο από το πολύνεκρο δυστύχημα (vid)

Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 38, ενώ οι τραυματίες είναι 66 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Η επιχείρηση γίνεται με 4 ειδικά γερανοφόρα οχήματα που ανασηκώνουν τους συρμούς.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται κλιμάκια ειδικών ψυχολόγων.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η οποία αναχώρησε στις 19:22 από την πρωτεύουσα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε πριν τα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός» και συγκεκριμένα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τη σύγκρουση υπήρξαν σκηνές χάους μέσα στο τρένο. Αρκετοί επιβάτες που διατήρησαν την ψυχραιμία τους και απέφυγαν τα χειρότερα, κατάφεραν να «τραβήξουν» κάποια βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα, κάποια από αυτά μάλιστα προβλήθηκαν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Newsbomb.gr, οι επιβάτες προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αναζητούν διέξοδο από τα βαγόνια ενώ φωνάζουν ο ένας στον άλλον προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν είναι όλοι καλά…

Ακόμα, όμως, και έξω από τα βαγόνια του μοιραίου τρένου, η κατάσταση θύμιζε «κόλαση». Υψηλές θερμοκρασίες, συντρίμμια και φωτιές παντού ήταν το σκηνικό που αντίκρισαν οι επιβάτες όταν κατάφεραν να βρουν έξοδο και να βγουν από τα βαγόνια, όπως βλέπετε σε ένα ακόμα βίντεο του Newsbomb.gr.

Λόγω της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, δεν θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σε:

   Αθήνα- Θεσσαλονίκη

   Θεσσαλονίκη – Αθήνα

   Αθήνα -Καλαμπάκα

   Καλαμπάκα -Αθήνα

   Αθήνα – Λειανοκλάδι

   Λειανοκλάδι – Αθήνα

   Θεσσαλονίκη – Λάρισα

   Λάρισα-Θεσσαλονίκη

   Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

   Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος

   Βόλος – Λάρισα

   Λάρισα – Βόλος

   Λειανοκλάδι -Στυλίδα

   Στυλίδα – Λειανοκλάδι

Σχετικά Άρθρα