Τέμπη/Η απολογία του σταθμάρχη: “Κατάλαβα ότι έκανα λάθος όταν έμαθα για το δυστύχημα” – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

 Τέμπη/Η απολογία του σταθμάρχη: “Κατάλαβα ότι έκανα λάθος όταν έμαθα για το δυστύχημα” – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Σε ομολογία για το μοιραίο λάθος προχώρησε στην προανακριτική απολογία του ο σταθμάρχης της Λάρισας, ενώ πιθανότατα αύριο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας το θέμα προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Ο σταθμάρχης, που έχει ήδη συλληφθεί και αύριο προσάγεται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα στην προανάκριση τις εγκληματικές παραλείψεις του, πώς έβαλε και πού έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά και πρόσθεσε, ότι κατάλαβε το εγκληματικό του λάθος, που κόστισε ανθρώπινες ζωές, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Τότε, όπως ανέφερε, αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει, δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει αύριο ο σταθμάρχης και θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα προσαχθεί, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Παράλληλα, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Την ίδια ώρα, που έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης για τον σταθμάρχη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, εποπτεύει το σύνολο των ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την αναζήτηση ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα, έρευνες που διενεργούνται με εντολή του προς κάθε κατεύθυνση.

Ακόμη, με εντολή του κ. Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης, ενώ με εντολή του εισαγγελέα παρίσταται διαρκώς στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για την συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος (τι και ποιος έφταιξε).

Με βάση την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, οι έρευνες οφείλουν να τρέξουν πολύ γρήγορα και προς κάθε κατεύθυνση για να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις για τις ευθύνες και τα αίτια της τραγωδίας.

Σχετικά Άρθρα