Τέμπη: Αγωνία για δύο Κύπριους αγνοούμενους φοιτητές

 Τέμπη: Αγωνία για δύο Κύπριους αγνοούμενους φοιτητές

Δύο Κύπριοι φοιτητές, ένας φοιτητής Νομικής και μια φοιτήτρια Οδοντιατρικής, επέβαιναν στο μοιραίο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και εκτροχιάστηκε, παρασύροντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου «καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε να υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Εξηγούν ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με την Πρεσβεία στην Αθήνα και με το Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να μάθουμε νεότερα για την κατάσταση. Τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή. Εντός της ημέρας θα έχουμε νεότερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες city.sigmalive, άλλοι δύο Κύπριοι φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού εξετάστηκαν για προληπτικούς λόγους από τους ιατρούς έλαβαν εξιτήριο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κύπριος Πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος βρίσκεται ήδη στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για όποιον Κύπριο πολίτη χρειάζεται βοήθεια λόγω του δυστυχήματος.

Δημόσια έκκληση απευθύνουν οι συγγενείς της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου, η οποία βρισκόταν στο μοιραίο τρένο. Η 24χρονη φοιτήτρια Οδοντιατρικής κατάγεται από την Πάφο και φαίνεται να βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι, ενώ από τις 11 χθες το βράδυ, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν.

Ο πατέρας του συντρόφου της βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και κάνει έκκληση σε όποιον την έχει δει και γνωρίζει κάτι για την τύχη της, να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς της 24χρονης, ταξιδεύουν αυτήν την ώρα από Κύπρο προς Λάρισα.

Σχετικά Άρθρα