Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την σύγκρουση τρένων: “Πολλοί πετάχτηκαν στον αέρα, είμαι γεμάτος αίματα” – “Έσπασαν τζάμια” (vid)

 Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την σύγκρουση τρένων: “Πολλοί πετάχτηκαν στον αέρα, είμαι γεμάτος αίματα” – “Έσπασαν τζάμια” (vid)

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, στα Τέμπη, με τις πληροφορίες να μιλούν για δεκάδες τραυματίες και για νεκρούς.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 50 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 20 σοβαρά. Επίσης, γίνεται λόγος για δέκα νεκρούς.

Μαρτυρία: “Ο κόσμος ούρλιαζε, είμαι γεμάτος αίματα” – “Πολλοί πετάχτηκαν στον αέρα”

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τον εφιάλτη που έζησαν, την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε την χώρα μας.

Ένας εκ των επιβατών, ο Λάζος, περιέγραψε την ώρα της σύγκρουσης: «Είναι σοκαριστικό αυτό που ζήσαμε. Σίγουρα υπάρχουν τραυματίες, τώρα μιλάνε και για νεκρούς».

«Στο τρένο επιβιβάστηκα στον σταθμό της Λάρισας, όπου ήρθε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας. Ξεκινήσαμε, έκατσα στα βαγόνια με τις θέσεις και ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από μπροστά. Τραντάχτηκε το βαγόνι, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να πεταχτούν στον αέρα και να τραυματιστούν. Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν έχω χτυπήσει, ωστόσο είμαι γεμάτος αίματα από άτομα που τραυματίστηκαν κοντά μου» συμπλήρωσε.

https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1630731139592617986

Μαρτυρία του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λάρισας Γιάννη Γούλα για την τραγωδία:

Μια 19χρονη επιβάτης η Σ.Κ, που είχε ξεκινήσει με την αμαξοστοιχία από Αθήνα στις 19:22 περιέγραψε στο iefimerida.gr τι συνέβη και πώς σώθηκε.

«Ξεκινήσαμε κανονικά στις 7:22. Εγώ βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ξαφνικά, λίγο μετά τη Λάρισα νιώσαμε ένα τράνταγμα. Πέσαμε κάτω όλοι, έσπασαν τζάμια, κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Οι καπνοί ήταν πυκνοί. Ψάξαμε μια δίοδο για να βγούμε και όταν τη βρήκαμε αρχίσαμε να τρέχουμε μακριά γιατί φοβηθήκαμε μην γίνει έκρηξη».

Στη συνέχεια μαζί με κάποιους ακόμη βγήκαν σε έναν παράδρομο. «Κάποιοι μας ανέβασαν με σχοινί και βγήκαμε. Ένας οδηγός πούλμαν που περνούσε από το σημείο, σταμάτησε, και πήρε όσους χώρεσαν. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε στη Θεσσαλονίκη» διηγείται.

«Είδα πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους. Φώναζαν και ζητούσαν νερό και πανωφόρια γιατί έκανε κρύο».

Όπως ενημέρωσε το thessaliatv, η αδελφή επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

Με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών, μιλά στον δημοσιογράφο του onlarissa.gr Θοδωρή Τσέτσιλα για το συμβάν.

“Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….” λέει σοκαρισμένη.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» λέει άλλος επιβάτης.

Δείτε τα βίντεο:

Σχετικά Άρθρα