Στο υπουργικό της Παρασκευής η αύξηση του κατώτατου μισθού και τα νεότερα για τις εκλογές

 Στο υπουργικό της Παρασκευής η αύξηση του κατώτατου μισθού και τα νεότερα για τις εκλογές

Δύο μέρες μόνο απομένουν μέχρι την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και παράλληλα να ξεκαθαρίσει το προεκλογικό τοπίο για την προκήρυξη των εκλογών.

Εντός των επόμενων ημερών, ο  πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει επίσημα την αυλαία των εκλογών με στόχο οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής να στηθούν στις 9 Απριλίου.

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη» επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως τήρησε την υπόσχεση του για εξάντληση της τετραετίας ενώ για το πολυαναμενόμενο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, δήλωσε ότι «πέρα από το θέμα του κατώτατου μισθού θα ασχοληθεί και με άλλα που αφορούν στην κυβερνητική λειτουργία”. 

Στο στρατηγείο της Πειραιώς πνέει αέρας αισιοδοξίας για την εκλογική νίκη καθώς με βάση τις τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος αποτυπώνεται η άνετη επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και διαφαίνεται πως ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απολύτως ρεαλιστικός στις δεύτερες κάλπες με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που θα εκπέμπουν συχνότερα κι εντονότερα όλα τα προβεβλημένα στελέχη της γαλάζιας παράταξης όσο πλησιάζει η τελική εκλογική αναμέτρηση είναι ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι μια κομματική σκοπιμότητα αλλά είναι εθνική αναγκαιότητα».

  • Από το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο στρατόπεδό της Κουμουμδούρου και κάνουν λόγο για «προεκλογικό δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, τα όσα συνέβησαν με τις αναρτήσεις του Παύλο Πολλάκη και με την δικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά.

Στο πλαίσιο αυτό αναπροσαρμόζουν την προεκλογική στρατηγική τους, προσπαθώντας να “αξιοποιήσουν” πολιτικά το “προεκλογικό δώρο” του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ σηκώνει τους τόνους, κι εξαπολύει διμέτωπη επίθεση σε Πολλάκη και Παπά, θέτοντας στο κάδρο των ευθυνών προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.  

  • Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβερνώσα παράταξη όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάζει στο αφήγημα πως η Κουμουνδούρου πάντοτε ήταν ένα κόμμα με ολοκληρωτικές αντιλήψεις και πως οι απόψεις του Π. Πολλάκη διέπουν κάθετα το κόμμα.   

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του είναι ακριβώς τα ίδια που πιστεύουν διαρκώς στην Κουμουνδούρου, όσον αφορά τις επιθέσεις σε δικαστές, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και την αμφισβήτηση των θεσμών. Υπενθυμίζουν, ως παραδείγματα, τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης μετά την πρόσφατη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε ο Νίκος Παππάς.  

Σχετικά Άρθρα