Τέμπη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Ξεκινούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας

 Τέμπη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Ξεκινούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Λίγα λεπτά πριν τις 7.00 το απόγευμα της Τετάρτης σταμάτησαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα Τέμπη λόγω του σκότους. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα τεράστια γερανοφόρα που απομακρύνουν τις άμορφες μάζες των σιδερικών από το σημείο της σύγκρουσης.

Οι έρευνες των διασωστών αναμένεται να επαναληφθούν αύριο νωρίς το πρωί – με το πρώτο φως – και όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες θα επικεντρωθούν πίσω και κάτω από το βαγόνι 3 της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Από το πρωί σήμερα δεκάδες διασώστες, πυροσβέστες και ειδικοί τεχνικοί έκοβαν τις λαμαρίνες για να μπορέσουν να κάνουν αποκόλληση των τμημάτων και να τα απομακρύνουν με την βοήθεια των γιγαντιαίων γερανών από το σημείο έτσι ώστε οι πυροσβέστες να προχωρήσουν περισσότερο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την Πυροσβεστική τονίστηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βαγόνι – εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το οποίο, από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, βρέθηκε πάνω σε άλλα 2 βαγόνια. Με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, μετακινήθηκε στο έδαφος και ελέγχθηκε.

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο βαγόνι, ξέσπασε πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που έφθασαν ακόμη και τους 1300 βαθμούς Κελσίου, γεγονός, που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονταν εντός.

Σχετικά Άρθρα