Μαξίμου: Καμία σκέψη ή συζήτηση για τις εκλογές – Αναβολή στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

 Μαξίμου: Καμία σκέψη ή συζήτηση για τις εκλογές – Αναβολή  στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση για τη διαχείριση της τραγωδίας στην κοιλάδα των Τεμπών, με τον πρωθυπουργό να «αδειάζει», όπως είναι αναμενόμενο, το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες. Βέβαιη θεωρείται και η αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Τότε επρόκειτο να ανακοινωθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό. 

 Από σήμερα ξεκινά τριήμερο πένθος έως και τις 3 Μαρτίου, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. «Ρίχνουμε όλες τις δυνάμεις στην περίθαλψη των τραυματιών και στην ψυχολογική και όποια άλλη υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων» λένε κυβερνητικές πηγές.  

«Δεν χωρά αυτή τη στιγμή καμία άλλη συζήτηση» 

Όπως προσθέτουν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, «δεν χωρά», καμία άλλη συζήτηση ούτε κανένα άλλο πολιτικό ζήτημα σε εξέλιξη για το κυβερνητικό στρατόπεδο. Πόσω μάλλον, μια συζήτηση για τον εκλογικό χρόνο.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν το βράδυ στο γραφείο του και ενημερωνόταν για τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.  

Νωρίτερα βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να συνομιλήσει και με τους επικεφαλής των σωστικών συνεργείων. «Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας πάνω απ’ όλα είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να ταυτοποιήσουμε τις σορούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι «θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο». 

 Το βάρος στην ψυχολογική υποστήριξη  

 Μεγάλο βάρος πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους. Συγκροτήθηκαν κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων.  

Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός). Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.