Επιμένουν οι λασποβροχές – Τα νεότερα για το κύμα κακοκαιρίας

 Επιμένουν οι λασποβροχές – Τα νεότερα για το κύμα κακοκαιρίας

Στιγμιότυπο της Αθήνας από τον λόφο του Λυκαβηττού, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι αυξημένη αφού η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνόησε τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων προς τη χώρα μας. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Λασποβροχές αναμένονται την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 σε ηπειρωτικά και Ιόνιο, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά υψηλές για την αποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ σποραδικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 16, στη Θεσσαλία από 6 έως 17, στην Ήπειρο και στη Στερεά από 8 έως 20, στην Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 21, στις Κυκλάδες από 8 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 22 και στην Κρήτη από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι ως 6 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι έως ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι σταδιακά εξασθενήσουν κατά 1 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων και ασθενών βροχών στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων και ασθενών βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες ψυχρές μάζες θα κατακλείσουν την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη, ωστόσο αυτές δεν θα κατέβουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ τόνισε ότι ο καιρός θα παραμείνει «μαλακός» στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν φαίνεται κάποια ψυχρή εισβολή να κατεβαίνει προς την περιοχή μας.