Εικόνες χάους από την σύγκρουση τρένων – Στις φλόγες τα διαλυμένα βαγόνια – Τι αναφέρουν επιβάτες (εικόνες, vid)

 Εικόνες χάους από την σύγκρουση τρένων – Στις φλόγες τα διαλυμένα βαγόνια – Τι αναφέρουν επιβάτες (εικόνες, vid)

Δραματικές είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο τρένων, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και εγκλωβισμένοι ενώ τουλάχιστον 4 βαγόνια πήραν φωτιά. Από τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως προκύπτει ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται διότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων και περίθαλψης των τραυματιών. 

Η επιβατική αμαξοστοιχία έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και η εμπορική όδευε προς Λάρισα όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για 30 τραυματίες – ανάμεσά τους και 3-4 παιδιά.

Μια 19χρονη επιβάτης η Σ.Κ, που είχε ξεκινήσει με την αμαξοστοιχία από Αθήνα στις 19:22 περιέγραψε στο iefimerida.gr τι συνέβη και πώς σώθηκε.

«Ξεκινήσαμε κανονικά στις 7:22. Εγώ βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ξαφνικά, λίγο μετά τη Λάρισα νιώσαμε ένα τράνταγμα. Πέσαμε κάτω όλοι, έσπασαν τζάμια, κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Οι καπνοί ήταν πυκνοί. Ψάξαμε μια δίοδο για να βγούμε και όταν τη βρήκαμε αρχίσαμε να τρέχουμε μακριά γιατί φοβηθήκαμε μην γίνει έκρηξη».

Στη συνέχεια μαζί με κάποιους ακόμη βγήκαν σε έναν παράδρομο. «Κάποιοι μας ανέβασαν με σχοινί και βγήκαμε. Ένας οδηγός πούλμαν που περνούσε από το σημείο, σταμάτησε, και πήρε όσους χώρεσαν. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε στη Θεσσαλονίκη» διηγείται.

«Είδα πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους. Φώναζαν και ζητούσαν νερό και πανωφόρια γιατί έκανε κρύο».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

Όπως ενημέρωσε το thessaliatv, η αδελφή επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.

Με το φόβο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μία νεαρή επιβάτιδα της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών, μιλά στον δημοσιογράφο του onlarissa.gr Θοδωρή Τσέτσιλα για το συμβάν.

“Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….” λέει σοκαρισμένη.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» λέει άλλος επιβάτης.

Δείτε τα βίντεο:

Εικόνες καταστροφής

Συντρίμμια μαζί με καπνούς και φλόγες καταγράφει ο φακός του onlarissa.gr στην περιοχή των Τεμπών, εκεί όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης είχαμε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με άλλο εμπορικό τρένο.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τμήματα της αμαξοστοιχίας μετατράπηκαν σε μάζα σιδερικών, ενώ βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σχετικά Άρθρα