Θεσσαλονίκη: 8χρονος έσωσε τη μαμά του καλώντας την αστυνομία

 Θεσσαλονίκη: 8χρονος έσωσε τη μαμά του καλώντας την αστυνομία

Ένας μικρός ήρωας μόλις 8 ετών κατάφερε να σώσει την μαμά του ειδοποιώντας μόνος του τις Αρχές όταν εκείνη αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που οδηγούσε στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival η περιπέτεια για τον ανήλικο και τη μητέρα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης γύρω στις 17:00 σε περιοχή στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που η γυναίκα οδηγούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία το ύψος της γέφυρας του Αξιού, ενώ αφού ακινητοποίησε το όχημα, στη συνέχεια η γυναίκα λιποθύμησε.

Ο 8χρονος γιος της, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα μικρό παιδί, ενήργησε ως ενήλικας, αφού διατηρώντας απόλυτα την ψυχραιμία του, κάλεσε αμέσως το 100 και ανέφερε πως η μητέρα του λιποθύμησε.

Μάλιστα κατάφερε να περιγράψει και το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο, διευκολύνοντας έτσι το έργο των Αρχών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την γυναίκα, η οποία διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον 8χρονο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσαν «μικρό ήρωα», καθώς κατάφερε να σώσει την μητέρα του με την ψυχραιμία του.