ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: “Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα” – “Ομόφωνη εισήγηση για μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια’

 ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: “Επιβεβλημένη η απόφαση Τσίπρα” – “Ομόφωνη εισήγηση για μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια’

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο Παύλος Πολάκης με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τέλος «ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Σχετικά Άρθρα