Φιλοθέη: “Σήκωσαν” έναν μικρό θησαυρό από μονοκατοικία

 Φιλοθέη: “Σήκωσαν” έναν μικρό θησαυρό από μονοκατοικία

Με λεία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ έφυγαν οι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Φιλοθέης και αποδείχτηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» και για το μικρό… θησαυρό που είχε ο ιδιοκτήτης στο χρηματοκιβώτιο αλλά και για τον τρόπο που έπρεπε να κινηθούν για να μη γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κακοποιοί αφού κατάφεραν να παραβιάσουν μια πλαϊνή πόρτα της μονοκατοικίας, άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους του σπιτιού του 77χρονου επιχειρηματία.

Αρχικά, ανακάλυψαν περίπου 90.000 ευρώ σε ένα δωμάτιο του σπιτιού ενώ εντόπισαν και τα κοσμήματα, τα οποία ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι η αξία τους ξεπερνούσε το ένα εκατ. ευρώ.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι κακοποιοί άρχισαν να ψάχνουν μέσα στο σπίτι για να εντοπίσουν το σημείο όπου ήταν το κεντρικό καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, που υπάρχουν στην πολυτελέστατη μεζονέτα.

Και τα κατάφεραν. Εντόπισαν στο υπόγειο το σημείο όπου υπήρχε το καταγραφικό μηχάνημα και πριν εξαφανιστούν φρόντισαν να το απενεργοποιήσουν, να το ξηλώσουν εντελώς από τη βάση του, καταστρέφοντας όλες τις καλωδιώσεις.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν πολύ καλή ενημέρωση και ήξεραν πού πρέπει να ψάξουν ενώ η έντονη… σπουδή τους να εντοπίσουν τις κάμερες ασφαλείας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ήταν ευκαιριακοί κλέφτες που απλά είχαν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο οίκημα αλλά πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν, με κάποια πρόφαση, είχαν ξαναμπεί στη μεζονέτα.

Η σήμανση πήρε DNA και αποτυπώματα ενώ οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό με το τμήμα ασφαλείας Φιλοθέης να έχει αναλάβει τις έρευνες.79SHARESΑκολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικά Άρθρα