Μελόνι προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ”Ζητώ συγκεκριμένες κινήσεις για το μεταναστευτικό”

 Μελόνι προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ”Ζητώ συγκεκριμένες κινήσεις για το μεταναστευτικό”

«Με σημερινή επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησα να μετατραπούν σε συγκεκριμένες κινήσεις τα όσα συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, στην τελευταία σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών», δήλωσε πριν από λίγο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί σοβαρά και με ανθρωπιά το όλο αυτό θέμα, είναι να σταματήσουν οι αναχωρήσεις και για να συμβεί, χρειάζεται μια Ευρώπη που, εκτός από το να διακηρύττει την καλή της διάθεση, πρέπει και να δρα άμεσα», πρόσθεσε η Μελόνι.

Με αναφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Καλαβρίας, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «η τραγωδία αυτή δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο». «Η θαλάσσια διαδρομή στην οποία σημειώθηκε το ναυάγιο δεν καλύπτεται από τις ΜΚΟ, και αυτό αποδεικνύει ότι όσοι περισσότεροι άνθρωποι αναχωρούν τόσο περισσότεροι κινδυνεύουν να πεθάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και πρωθυπουργός της χώρας.

Η Μελόνι, αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η χώρα της δεν ξοδεύει χρήματα για παροχή όπλων στο Κίεβο, αλλά ότι αποστέλλονται όπλα που η Ιταλία διέθετε ήδη, «με στόχο να απομακρυνθεί ένας πόλεμος που μπορεί να απειλήσει και τους Ιταλούς».

Χαρακτήρισε δε, τη χθεσινή εκλογή της Έλι Σλάιν στην ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, «μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προοπτική». Η Τζόρτζια Μελόνι πρόσθεσε, τέλος, ότι «τηλεφώνησε στην Σλάιν για να την συγχαρεί προσωπικά» και ότι «φυσικά, αναμένει να ασκηθεί μια ιδιαίτερα σκληρή αντιπολίτευση, όπως έκανε και η ίδια πριν εκλεγεί πρωθυπουργός».

Σχετικά Άρθρα