Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου στο πάρκο ”Αντώνης Τρίτσης” για τα Κούλουμα

 Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου στο πάρκο ”Αντώνης Τρίτσης” για τα Κούλουμα

Με μουσική, χορό, άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα, χαρταετούς και ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, απόλαυσαν όλοι τα Κούλουμα, στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Από νωρίς ο περιφερειάρχης Γιωργος Πατούλης καλωσόριζε τους προσερχόμενους επισκέπτες οι οποίοι σύντομα κατέκλυσαν τον περιβάλλοντα χώρο και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική, χορό, ενώ γεύτηκαν και παραδοσιακά σαρακοστιανά, με πρωταγωνιστή τη φασολάδα.

Πλούσιες ήταν και οι δραστηριότητες για τα παιδιά, τα όποια με ομάδες εργαζομένων στο πάρκο ανέλαβαν την κατασκευή και το πέταγμα των χαρταετών, ενώ τα μικρότερα διασκέδασαν στην πίστα «survivor» και έπαιξαν με φουσκωτά παιχνίδια.

https://twitter.com/dgatopoulos/status/1630232548298334209

Το κέφι δυνάμωσε με τη μουσική και τα τραγούδια που χάρισαν γνωστά συγκροτήματα (Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Μαρία Αναματερού, Λευτέρης Μπαφαλούκος, οι Γιάννης και Τζένη Κατσίγιαννη, Νίκος Φάκαρος) που εναλλάσσονταν στη σκηνή, ενώ τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στο Πάρκο παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Ιλίου Ν. Ζενέτος και Αγ. Αναργύρων- Καματερού Σ. Τσίρμπας, οι οποίοι εύχονταν στους πολίτες καλή Σαρακοστή.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η διευθύντρια του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» Μ. Χατζηαθανασίου και άλλοι. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε σχετικά:

«Είμαστε εδώ στο εμβληματικό Πάρκο Τρίτση, το πάρκο της αγάπης και της ενότητας σε μία γιορτή που διοργανώσαμε για όλους τους πολίτες της Αττικής, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας. Για να χαρούν και απολαύσουν στιγμές ξενοιασιάς».

https://twitter.com/natalaki_07/status/1630144669802811392

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή στη γιορτή, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη «συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του πάρκου», η όποια, όπως είπε, «θα συνεχιστεί, με στόχο να γίνει μια μοναδική όαση πρασίνου και αναψυχής για όλους. Με αγάπη και νοιάξιμο για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την άθληση. Ένα πάρκο που θα απευθύνεται σε όλους».

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθει η γιορτή, όπως και τους δημάρχους Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπα και Ιλίου κ. Ζενέτο, για τη συνεργασία. Επίσης, την ορχήστρα, τα διευθυντικά στελέχη του πάρκου, των δήμων και της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές και χορηγούς.

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή σε όλους, καλά Κούλουμα και το Πάσχα πάλι εδώ θα είμαστε και θα σας περιμένουμε». Ευχές για τη Σαρακοστή και τη δέσμευση ότι θα αναβαθμιστεί και θα διατηρηθεί δημόσιος χαρακτήρας του πάρκου, εξέφρασε και ο δήμαρχος Ιλιου Ν. Ζενέτος.

Τέλος, ο δήμαρχος δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την όμορφη εικόνα που παρουσίαζε το αναβαθμισμένο πάρκο με όλο τον κόσμο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια για όσα έχει κάνει για το πάρκο και το Δήμο Ιλίου για την «άψογη συνεργασία», σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι κοινός: Κάθε μέρα να παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Σχετικά Άρθρα