Τσαπανίδου: ”Η χώρα χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας – Δεν έχουμε χρόνο για περιπέτειες όπως θέλει, ο κ. Μητσοτάκης”

 Τσαπανίδου: ”Η χώρα χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας – Δεν έχουμε χρόνο για περιπέτειες όπως θέλει, ο κ. Μητσοτάκης”

”Η αποχή δίνει το κουμάντο της καθημερινότητας του καθενός μας στους άλλους”, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου και ζήτησε ”να πάνε όλοι στην κάλπη για να πάρουν οι ίδιοι αποφάσεις για τη ζωή τους και να ψηφίσουν για την πολιτική αλλαγή”.

Μιλώντας στην διαδικτυακή τηλεόραση του ethnos.gr. η κ. Τσαπανίδου υποστήριξε: «Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Ήδη οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων ξεδιπλώνονται. Το θέμα είναι μετά την κάλπη να γίνει μια προγραμματική σύγκληση. Όταν κανείς κινείται στον προοδευτικό χώρο, περιθώρια συνεννόησης υπάρχουν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα, και τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στην ψήφο του ελληνικού λαού. Γιατί δεν έχουμε περιθώρια να αφήσουμε τη χώρα να μπει στην περιπέτεια που θέλει να την βάλει ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζοντας την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας: «Δικές μας προτεραιότητες είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, το να αναπνεύσει ξανά η μεσαία τάξη, να μπορέσει να ζήσει, να πάει σε μια τράπεζα ή στο Ταμείο Ανάπτυξης να πάρει ένα δανεισμό για να μπορέσει να δημιουργήσει!».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Σήμερα πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν μόνο οι λίγοι και ισχυροί! Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο την κοινωνία και εξαφανίζει τη μεσαία τάξη. Εξυπηρετεί τους λίγους και η πλειοψηφία ζει με κουπόνια. Λένε ότι αυξήθηκε το εισόδημα και ο βασικός μισθός, όμως η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 25%. Τα πάντα γύρω μας έχουν ακριβύνει. Ξέρετε ότι οι πολίτες με βασικό μισθό 700 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης; Ο πληθωρισμός στα βασικά είδη διατροφής καλπάζει. Έχουμε φτάσει το 15,4%! Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κοιτάει μόνο τα νούμερα που την συμφέρουν. Οφείλει να ελέγξει τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και τις τιμές της ενέργειας, αν μη τι άλλο».

Απαντώντας στην ερώτηση περί μιας «κυβέρνησης ηττημένων» είπε ότι «δεν θα βγαίνουν τα κουκιά» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε: «Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μονάχα μια χρονική στιγμή, ενώ το μεγαλύτερο κοινό δεν εντοπίζεται καν από τους δημοσκόπους. Σημασία έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων κυρίως που αποτυπώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Και οι πολίτες αντιδρούν απέναντι σε αυτά, τους βλέπουμε πλέον να κατεβαίνουν όλο και συχνότερα στους δρόμους, αλλά δυστυχώς η απάντηση της αστυνομίας, με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι πολύ άγρια».

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά ανέφερε: «Είναι απολύτως σεβαστή, αλλά το αν είναι δίκαιη θα την κρίνει η πραγματικότητα και οι πολίτες. Ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτιά μας και θα κριθεί στην κάλπη. Ας μην ξεχνάμε την εισαγγελική πρόταση για αθώωση των κατηγορουμένων λίγες ημέρες πριν, αλλά και την απόφαση για αθώωση του κ. Κρέτσου για την ίδια υπόθεση. Η υπόθεση Παππά σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανής, γιατί με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν άδειασαν τα δημόσια Ταμεία, αλλά σε αντίθεση με άλλα… σκάνδαλα, γέμισαν με χρήμα! Και επιπλέον ρυθμίστηκε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας».