Κυβέρνηση/ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η δίωξη Παππά έφερε αντίθετα αποτελέσματα και δεύτερες σκέψεις για τη συνέχεια

 Κυβέρνηση/ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η δίωξη Παππά έφερε αντίθετα αποτελέσματα και δεύτερες σκέψεις για τη συνέχεια

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσαν επίθεση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά. «Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», ανέφερε από την Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απόφαση-κόλαφο προσωπικά για τον κ. Τσίπρα» και κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν «θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί», εάν θα αποσύρει τον πρώην υπουργό από τα ψηφοδέλτια και εάν θα τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο οι τόνοι έκτοτε φαίνεται ότι έπεσαν από πλευράς κυβέρνησης καθώς εξετάζεται το πώς θα δοθεί επικοινωνιακή συνέχεια στην υπόθεση (προφανώς η σκυτάλη θα περάσει στα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ), ώστε να ανακοπεί η κατακόρυφη άνοδος της συσπείρωσης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι στιγμής πάντως η υπόθεση φέρνει αντίθετα πολιτικά αποτελέσματα και αυτό αποτελεί σημείο προβληματισμό στην κυβερνητική παράταξη.

Από πλευράς Κουμουνδούρου απάντησαν: «Προφανώς θα είναι κανονικά, στα ψηφοδέλτια ο Νίκος Παππάς όπως έχει ανακοινωθεί, θα κριθεί από το λαό και όχι βάσει μίας πολιτικής δίωξης και μίας άδικης απόφασης».

Παράλληλα υπήρξε μια καθολική στήριξη στον πρώην υπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα να επιτίθεται με σφοδρότητα στον κ, Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό». «Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του. 

Στελέχη της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων και τα εξής:

  • «Ο Νίκος Παππάς, μετά τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΝΔ στην προανακριτική Επιτροπή, καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα επειδή τήρησε το Σύνταγμα με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επειδή για πρώτη φορά τηρήθηκε ο νόμος για τις δημόσιες συχνότητες των καναλιών και έφερε στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ. Είναι μία απόφαση σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο, σε αντίθεση με την αθωωτική απόφαση Κρέτσου που έκρινε για την ίδια υπόθεση ότι ο διαγωνισμός ήταν άρτιος και δεν ήταν «στημένος», σε αντίθεση με την κοινή λογική και την αλήθεια».

Παράλληλα, αναφέρουν:

  • «Σε κάθε περίπτωση και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από τους πολίτες. Η ίδια Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε τα αδιευκρίνιστα εκατ. του κ. Γεωργιάδη και του κ. Αβραμόπουλου στο σκάνδαλο Novartis, η ίδια Δικαιοσύνη που έχει αφήσει ελεύθερο το Λιγνάδη να αλωνίζει, η ίδια Δικαιοσύνη που επιχείρησε να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ στους παρόχους για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η ίδια Δικαιοσύνη που έβγαλε απόφαση μέσα σε 9 μέρες (!!!) για να μπορούν οι servicers να βγάζουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία των πολιτών, αυτή η Δικαιοσύνη έκρινε πως η τήρηση του Συντάγματος και η εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία είναι παράβαση καθήκοντος. Και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται από τους πολίτες».

Τα ίδια στελέχη απαντούν και στην κυβέρνηση που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να ποδηγετήσει τα κανάλια και την ελευθεροτυπία στη χώρα:

  • «Είναι εξοργιστικό να μιλά για ελευθεροτυπία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της λίστας Πέτσα, των εκατομμυρίων σε κανάλια και φιλικά έντυπα με μόνο κριτήριο το λιβάνισμα, που έχει καταβαραθρώσει στη θέση 108 παγκοσμίως την Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου, που εγκαλείται διεθνώς για τις καθεστωτικές πρακτικές της εναντίον του Τύπου, που παρακολουθούσε δημοσιογράφους επειδή ερευνούσαν κυβερνητικά σκάνδαλα».

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν κύματα επιθέσεων από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Μίμη Παπαγγελόπουλο, ενώ δεν αποκλείουν και «αποκαλύψεις» στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Πάντως μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται περισσότερο συσπειρωμένος, καθώς –χωρίς να αμφισβητείται- η απόφαση κρίνεται άδικη. Παράλληλα η ιστορία έχει δείξει ότι οι πολιτικές διώξεις όταν φυσικά είναι άδικες στην κάλπη μεταφράζονται σε χιλιάδες ψήφους, και αυτό που σίγουρα είναι γνωστό στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, ίσως προκαλέσει δεύτερες σκέψεις για τη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα