Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: “Έρχεται σημαντική αύξηση” – “Την Παρασκευή η εισήγηση στο Υπουργικό”

 Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: “Έρχεται σημαντική αύξηση” – “Την Παρασκευή η εισήγηση στο Υπουργικό”

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην ΕΡΤ για τον κατώτατο μισθό, την στεγαστική πολιτική και τις συντάξεις αποκαλύπτοντας ότι την Παρασκευή (3/3) θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, o υπουργός Εργασίας μιλώντας σήμερα (26/2) στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6», τόνισε ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. «Περιμένω την Τρίτη να μου έρθουν οι τελικές προτάσεις. Αυτά θα τα λάβω υπόψη και θα κάνω μια εισήγηση την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων με τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα».

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε με μια «δίκαιη απόφαση που θα οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση».

«Αυτό είναι δεδομένο για λόγους κοινωνικούς αλλά και για λόγους πρακτικούς, γιατί δε θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» πρόσθεσε ο κύριος Χατζηδάκης.

Και κατέληξε: «Η νέα αύξηση θα οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι στα 3,5 χρόνια της ΝΔ, οι εργαζόμενοι είτε με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είτε με μειώσεις στις εισφορές, θα έχουν μία αύξηση στο εισόδημά τους. Μέχρι τώρα οι αυξήσεις υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό».

Τι είπε ο Χατζηδάκης για τις συντάξεις και το στεγαστικό πρόβλημα

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε σχετικά για τις συντάξεις, ότι πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών, ενώ παρέχεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοση συντάξεων.

Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα τόνισε ότι 1000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.