ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Θράσος να μιλά για την μεσαία τάξη που την κατάντησε να ζει με επιδόματα”

 ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Θράσος να μιλά για την μεσαία τάξη που την κατάντησε να ζει με επιδόματα”

Για «θράσος» κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό ο οποίος στην ομιλία του στα Γρεβενά αναφέρθηκε στη μεσαία τάξη.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε από τα Γρεβενά πως η ΝΔ θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους «όχι όμως με φόρους στη μεσαία τάξη, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, ούτε με δανεικά»

Ενώ έθεσε το δίλημμα «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα ξαναγυρίσουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης;».

Σχολιάζοντας την ομιλία Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Θέλει απύθμενο θράσος να τολμά να μιλά για τη μεσαία τάξη ο κ. Μητσοτάκης που με τη χώρα εκτός μνημονίων την έχει καταντήσει να ζει με επιδόματα, δουλεύοντας μόνο για τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια.

Θέλει ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο θράσος να τα λέει αυτά από τα Γρεβενά, όπου ο βουλευτής του κ. Πάτσης έβγαζε εκατομμύρια βγάζοντας στο σφυρί τα σπίτια της μεσαίας τάξης, μετά τον πτωχευτικό που ψήφισε η ΝΔ.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη: Στις εκλογές όντως οι πολίτες θα συγκρίνουν τα προγράμματα για το αύριο της χώρας: Δίκαιη αύξηση εισοδημάτων με κατώτατο στα 880, 10.000 αφορολόγητο για όλους, μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, 13η σύνταξη και αναδρομικά ή εξαπάτηση, ανεπαρκή επιδόματα ανακύκλωσης της αισχροκέρδειας, πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από «ημέτερους» και στήριξη μόνο των ισχυρών; »