Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες – Σκέφτονται να παραδοθούν – Το στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση

 Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες – Σκέφτονται να παραδοθούν – Το στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση

Τα κρησφύγετα των δραστών της δολοφονίας του 37χρονου Αλβανού σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, ψάχνει η Αστυνομία. Πρόκειται για τα μέλη μιας ιδιαίτερα σκληρής συμμορίας, η οποία φέρεται να ελέγχει ροζ στούντιο αλλά και κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιεί ως «αρχηγείο» γνωστό club στα Σεπόλια.

Η ΕΛ.ΑΣ, έχει σύμφωνα με την ΕΡΤ, φάκελο για τα συγκεκριμένα άτομα. Φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τους 4 από τους 7 που βρίσκονταν στην καφετέρια, μεταξύ των οποίων και εκείνος που πυροβόλησε σκοτώνοντας τον 37χρονο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, ο 37χρονος που βρισκόταν στην καφετέρια για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου, όταν ο καυγάς ξέσπασε δίπλα τους φαίνεται πως φώναζε «ηρεμήστε, ηρεμήστε». Η Αστυνομία εξετάζει και το γιατί η παρέα των σκληρών ποινικών βρέθηκε στο συγκεκριμένο καφέ.

Φαίνεται μάλιστα πως συνδέουν τη συμμορία με τις μαχαιριές που είχε δεχθεί συγγενής του ιδιοκτήτη την προηγούμενη ημέρα. Τα μέλη της συμμορίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, παραμένουν στην Ελλάδα κρυμμένοι. Ενδεχομένως να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις και φυσικά σύλληψη του δολοφόνου.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ έχει βάλει στο «στόχαστρο» τα δύο τζιπ με τα οποία τα μέλη της συμμορίας φαίνεται πως απέδρασαν από τη σκηνή του εγκλήματος.

Σφίγγει ο κλοιός

Σφίγγει ο κλοιός για τη σκληρή συμμορία των αλλοδαπών που πυροβόλησαν στην γεμάτη κόσμο καφετέρια στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης – με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 37χρονος, που ήταν εκεί, για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι μέλη μιας πολύ σκληρής συμμορίας με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Mega o Βασίλης Λαμπρόπουλος η δολοφονία του άτυχου 37χρονου σε καφετέρια όπως επίσης και οι μαχαιριές που δέχθηκε ένας 16χρονος στα Πατήσια συνδέονται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά των εμπλεκομένων, η παρέα που προχώρησε στους πυροβολισμούς βρισκόταν προσκεκλημένη στην καφετέρια από συγγενείς του παιδιού που είχε μαχαιρωθεί το προηγούμενο βράδυ στα Πατήσια. Είχαν βρεθεί στην καφετέρια με σκοπό να μάθουν τι είχε συμβεί.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση με το μαχαίρωμα του ανήλικου στα Πατήσια έχει εξιχνιασθεί καθώς έχουν βρεθεί οι βασικοί ύποπτοι. Ο καβγάς δεν φαίνεται να είναι το μαχαίρωμα για κλοπή κινητού αλλά για έναν ασήμαντο λόγο.

Οι συγγενείς του παιδιού κάλεσαν τους αλλοδαπούς να συζητήσουν τι έχει συμβεί. Στη πορεία, όμως διαπίστωσαν πως στο ίδιο μαγαζί ήταν και μέλη αντίπαλης συμμορίας. Αυτή η συμμορία σχετίζεται μέσω άλλου ατόμου με το μαγαζί μέσω. Οι δύο συμμορίες αυτές είχαν μεγάλη εχθρότητα μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Τότε, θεώρησαν πως η πρόσκληση ήταν παγίδα και έτσι έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί που ήταν αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο ηλεκτρολόγο. Στην πορεία, έφυγαν και ήρθαν και κάποιοι άλλοι και προκλήθηκε νέα ένταση.

Τέλος σημειώνεται ότι για τις Αρχές είναι γνωστό ποιος σκότωσε τον θαμώνα.

Πληροφορίες ότι σκέφτονται να παραδοθούν οι δράστες

Πληροφορίες από ετερόκλητες πηγές φτάνουν τα τελευταία 24ωρα στον 10ο και 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ασφάλειας και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σε σχέση με τους υπόπτους για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού μέσα σε μπαρ με ναργιλέδες στην οδό Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Κάποιες από τις πληροφορίες αυτές που μπήκαν στο μικροσκόπιο και αξιολογήθηκαν ανέφεραν ότι κάποιοι από τους τέσσερις άντρες, που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί για τη φονική συμπλοκή, σκέφτονται να παραδοθούν στις Αρχές. Ενδεχομένως να διαδραμάτισαν ρόλο και τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών γνωρίζει την ταυτότητά τους και τους αναζητά για να τους συλλάβει.

Μάλιστα, στα «αυτιά» των αξιωματικών της Ασφάλειας έφτασαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες άτομα -που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται- προσέγγισαν πολύ γνωστό ποινικολόγο των Αθηνών για να αναλάβει την υπεράσπισή τους και τη διαδικασία παράδοσης. Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της ομάδας που άνοιξαν πυρ θα υποστηρίξουν είτε ότι επρόκειτο για ατύχημα είτε ότι ο 39χρονος υδραυλικός πυροβολήθηκε από την αντίπαλη ομάδα.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών περιπλέκει την υπόθεση

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πάντως ότι πέρα από τις παραπάνω πληροφορίες (οι οποίες δεν μπορούν να θεωρηθούν «θέσφατες») η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς για να βρεθούν και να συλληφθούν οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται ότι κρύβονται και πιθανώς προετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Το γεγονός ότι οι εννιά πυροβολισμοί προήλθαν από δύο όπλα ούτως ή άλλως περιπλέκει την έρευνα σε σχέση με την ταυτοποίηση του ενόπλου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο θαμώνα που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα.

Το θύμα βρέθηκε εν μέσω ανταλλαγής πυροβολισμών και δέχτηκε τη σφαίρα στην κλείδα, την ώρα που έσκυβε προς το έδαφος για να προστατευτεί από τα πυρά. Οι αστυνομικοί έχουν «εικόνα» για το ποια από τις δύο ομάδες πυροβόλησε προς το σημείο όπου βρισκόταν ο 39χρονος, ωστόσο, αυτό πρέπει να διασταυρωθεί και με άλλους τρόπους. Η ανταλλαγή πυροβολισμών είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μία από τις δύο ομάδες να εγκαταλείψει έξω από την καφετέρια της οδού Κασταμονής το μαύρο –θηριώδες- τζιπ της.

Ο δεύτερος λόγος που καθιστά την έρευνα δύσκολη αφορά στο γεγονός ότι δε λειτουργούσαν οι κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό του καταστήματος γιατί έλειπε το καταγραφικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Αστυνομία να μην έχει στην κατοχή της βίντεο από τη σκηνή του εγκλήματος. Έτσι, πρέπει μέσα από τις μαρτυρίες να συνθέσει τη σκηνή της δολοφονίας.

Οι κρίσιμες μαρτυρίες

Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι αρχικά στο μαγαζί μπήκε ομάδα τριών Αλβανών και στη συνέχεια ομάδα τεσσάρων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο αυτές ομάδες είχαν δώσει εκεί ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους. Τα πράγματα «στράβωσαν», ωστόσο, γρήγορα, όταν δύο από τα άτομα των δύο ομάδων άρχισαν να διαπληκτίζονται. Τότε ο ένας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε για να δεχτεί αμέσως «απάντηση» με πυρά από την αντίπαλη ομάδα.

Πολλά βίντεο πάντως έχουν συλλεγεί και συλλέγονται ακόμα εξωτερικά του καταστήματος, μέχρι το σημείο όπου βρέθηκε το ένα από τα δύο οχήματα των δραστών στου Γκύζη.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τέσσερις από τους συνολικά εφτά εμπλεκόμενους. Η μία από τις δύο ομάδες είχε απασχολήσει τόσο την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος όσο και τη Δίωξη Εκβιαστών.

Το γεγονός ότι είχε προηγηθεί της δολοφονίας μεγάλη έρευνα για τη συγκεκριμένη συμμορία, που ελέγχει νυχτερινό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, δίνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεγάλο «προβάδισμα» στις Αρχές, όσον αφορά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων. Ειδικές υπηρεσίες γνώριζαν πολύ καλά το προφίλ των ατόμων αυτών αλλά και λεπτομέρειες για τη δράση τους.

Με το θέμα ασχολούνται και αλβανικά ΜΜΕ που γράφουν: «Τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονται ως σωματοφύλακες αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία. Οι Αρχές ψάχνουν εφτά Αλβανούς, με ηγέτη τον…, που έχει σημαδέψει με τατουάζ το σώμα του».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του άτυχου υδραυλικού, που ήταν θαμώνας του καταστήματος και δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, διατηρούν «διαύλους» επικοινωνίας με άτομα στην Αλβανία, τα οποία θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τη φυγάδευσή και την υπόθαλψη τους.

«Οι ύποπτοι είναι πολύ επικίνδυνοι, διαθέτουν ομάδα υποστήριξης και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές. Είχαν χαρτογραφηθεί ως ομάδα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Έχουν το προφίλ των σκληρών κακοποιών που ανοίγουν πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό φάνηκε και στη Νέα Ιωνία, όπου δεν δίστασε ένας από αυτούς να πυροβολήσει εννιά φορές μέσα σε κλειστό χώρο, αδιαφορώντας για το κατά πόσο μπορεί να τραυματιστεί κάποιος θαμώνας του μαγαζιού», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σχετικά Άρθρα