Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ με καθολική στήριξη στον Νίκο Παππά – Γιατί εκτιμούν ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εκθέτει την εισαγγελέα της έδρας

 Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ με καθολική στήριξη στον Νίκο Παππά – Γιατί εκτιμούν ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου εκθέτει την εισαγγελέα της έδρας

Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά συσπείρωσε ακαριαία τον ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο στελεχών και στη βάση του κόμματος. Για απόφαση δικαστικό περιτύλιγμα μιας πολιτικής δίωξης της ΝΔ κατά των πολιτικών της αντιπάλων μιλούν στην Κουμουνδρούρου με  αποδεικτικά μέσα… sms, που έπεισαν τους δικαστές για να επιβάλλουν την μεγαλύτερη δυνατή ποινή στο πλημμέλημα του Νίκου Παππά.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν τις κάλπες ή νωρίτερα από τους δυο μήνες.

Ωστόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί μεγάλη ενόχληση για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ειδικό δικαστήριο στο πρόσωπο της εισαγγελέως της έδρας. Η εξέλιξη αυτή έφερε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε όλες τις “φυλές” του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στήριξη ήταν καθολική εντός του ΣΥΡΙΖΑ με την “άδικη απόφαση” για  τον Νίκο Παππά να συσπειρώνει ακόμη περισσότερους  γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ.

Παράβαση καθήκοντος… με μια φωτοτυπία

Δύο λεπτομέρειες από την αγόρευση της εισαγγελέως που περιθωριοποιήθηκε αμέσως μετά την αθωωτική πρότασή της για Νίκο Παππά φωτίζουν τα δεδομένα. Η πρώτη είναι οι έντονες παρεμβολές από τους συναδέλφους της και την ίδια την πρόεδρο.

  • Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν πρωτοφανείς τις παρεμβάσεις αυτές ακόμη και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Και η δεύτερη τα sms Καλογρίτσα που παρουσιάστηκαν σε μορφή φωτοτυπίας στους δικαστές.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο της συζήτησης είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε ως πειστήρια κάτι που δεν είχε καν στα χέρια της η προανακριτική επιτροπή.

Τα sms που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος ως συνήγορος υπεράσπισης αν και αμφισβητήθηκαν από τον Νίκο Παππά με σχετική πραγματογνωμοσύνη ήταν και εκείνα που εκτιμάται ότι έδωσαν το ιδανικό πάτημα για να απογειώσουν το θέατρο του παραλόγου όπως χαρακτηρίζουν τη απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την άδικη αυτή ποινή.

  • Μια ποινή που εξάντλησε όλα τα περιθώρια και που ξεπέρασε και αυτή ακόμη που επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ που έμεινε στα συρτάρια και με το ελληνικό δημόσιο να ζημιώνεται από διαφυγόντα αφορολόγητα κεφάλαια εκατομμυρίων στους φορολογικούς παραδείσους.

 Κι όπως σχολίαζαν από το περιβάλλον του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν ένα δικαστήριο κάνει αποδεκτό ένα τέτοιο αμφίβολο αποδεικτικό υλικό τότε με τα sms Φουρθιώτη  προς το δεξί χέρι του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη τι πρέπει να γίνει;

Τι σημαίνει η δήλωση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς περιστροφές και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας ως προς την πλήρη στήριξή του στον Νίκο Παππά μπήκε για μια ακόμη φορά μπροστά από τους υπουργούς του.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να μην υπολογίζει το όποιο προεκλογικό πολιτικό κόστος στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται μέχρι τέλους την απόφασή του το 2016 να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως ήταν σαφής απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη φροντίζοντας με τη επίσημη τοποθέτησή του να κάνει δυο σημαντικές επισημάνσεις στον πολιτικό του αντίπαλο. Η πρώτη, ότι αυτή η πύρρειος νίκη θα του επιφέρει πρόσκαιρα μόνο επικοινωνιακά οφέλη.

Η δεύτερη, ότι πολύ σύντομα και όπως διδάσκει η ιστορία με το «βρώμικο 89» θα του γυρίσει μπούμερανγκ και οτι θα πέσει ο ίδιος μέσα στο λάκκο που έσκαψε με όχημα την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή για να παραπέμψει τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στήνοντας πολιτικές διώξεις και μάλιστα χωρίς κατηγορητήριο και στοιχεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως αφήνει με την ανάρτησή του υπερ του Νίκου Παππά να εννοηθεί και κάτι ακόμη. Ότι η «γαλάζια ακρίδα» θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να στήνει προανακριτικές επιτροπές καθώς οι διώξεις θα έρθουν σχεδόν αυτεπάγγελτα από τους εισαγγελείς μπροστά στο πλιάτσικο των απευθείας αναθέσεων που ξεπέρασαν τα 9δισ.€.

Συμψηφισμοί

Επικοινωνιακά πάντως ο στόχος τώρα για την Κουμουνδούρου είναι να αναδείξει ότι πρόκειται για ξεκάθαρες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας με στόχο από την πρώτη στιγμή να εδραιωθεί η αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι» όπως σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται σημειώνουν για την παγία τακτική της ΝΔ που εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή με την ίδια να φτάνει στο σημείο να επιχειρεί συγκρίσεις μεταξύ της Σοφίας Νικολάου που δεν έχει ακόμη διαγραφεί από τον πρωθυπουργό ενώ έχει συνταχθεί πόρισμα του ΣΔΟΕ που μιλά για διασπάθιση και σπατάλη σε βάρος του δημοσίου ύψους 2εκατ.€, όταν στην περίπτωση του Νίκου Παππά ένα ειδικό δικαστήριο φτάνει να αποφανθεί για ένα ατιμωτικό πλημμέλημα για έναν υπουργό που έκανε ακριβώς το αντίθετο, να βάλει τελικά δεκάδες εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.

Σχετικά Άρθρα