Τι συμβαίνει με την Κιβωτό του Κόσμου στον Πειραιά – Πληροφορίες ότι συνεχίζονται οι παραβατικές συμπεριφορές

 Τι συμβαίνει με την Κιβωτό του Κόσμου στον Πειραιά – Πληροφορίες ότι συνεχίζονται οι παραβατικές συμπεριφορές

Μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου στη συντριπτική πλειοψηφία των δομών τις οποίες διατηρούσε η οργάνωση ανά την Ελλάδα η νέα διοίκηση “ξήλωσε” τους κατά τόπους επικεφαλής και τοποθέτησε ανθρώπους της δικής της εμπιστοσύνης έτσι ώστε να λάβουν άμεσα τέλος οι παραβατικές συμπεριφορές και να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ news247 κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα στη δομή της οργάνωσης στον Πειραιά στην οποία διαβιούν μόνο κορίτσια. Η εν λόγω δομή εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς αλλαγές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι οι πάντες πλέον στην Κιβωτό ελέγχονται (αφού βρίσκεται και σε εξέλιξη η νομική διαδικασία) συνεχίζονται οι παραβατικές συμπεριφορές.

Θεωρείται περίπου κοινό μυστικό ότι πολλές φορές χρησιμοποιείται σωματική βία εναντίον κοριτσιών που θεωρούνται “προβληματικά” ενώ δημοσιεύματα του τύπου ήδη από τον Δεκέμβριο είχαν κάνει λόγο για παράδοξες μεθόδους όπως το δωμάτιο με ειδική ηχομόνωση που είχε δημιουργηθεί εντός της δομής έτσι ώστε να μην ακούγονται οι διαμαρτυρίες των παιδιών που έμπαιναν σ’ αυτό για να “τιμωρηθούν”.

Την ίδια ώρα, όπως συμβαίνει και σε άλλες δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα, εκπρόσωποι του “παλαιού καθεστώτος” συνεχίζουν να απειλούν και να εκφοβίζουν από απόσταση αυτή τη φορά. Η μόνιμη επωδός τους είναι ότι “θα επιστρέψουμε” αφού θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αποδειχθεί καμία από τις καταγγελίες τις οποίες εξετάζει εδώ και τέσσερις μήνες η δικαιοσύνη.

Το “θα επιστρέψουμε” λειτουργεί, όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό, εκφοβιστικά για τα παιδιά, ιδιαίτερα γι’ αυτά που έχουν καταγγείλει όσα είδαν και βίωσαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε δομές. Ακόμα όμως και για το προσωπικό τέτοιου είδους μηνύματα δημιουργούν σύγχυση και αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον των δομών και την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δομή στον Πειραιά χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, είναι απορίας άξιον γιατί οι αλλαγές που στις υπόλοιπες δομές δρομολογήθηκαν να έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ.

Σχετικά Άρθρα