Θεσσαλονίκη: Λήξη συναγερμού για ύποπτο αντικείμενο στο Ρωσικό προξενείο – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

 Θεσσαλονίκη: Λήξη συναγερμού για ύποπτο αντικείμενο στο Ρωσικό προξενείο – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου έξω από το ρωσικό προξενείο, ανήμερα της πρώτης επετείου από την εισβολή στην Ουκρανία.

Με μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη στην ύποπτη μαύρη σακούλα που πέταξε άγνωστος μπροστά από ρωσικό προξενείο, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από ειδοποίηση για ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο ύψος του ρωσικού προξενείου.

Συγκεκριμένα, την κλήση δέχτηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο έσπευσε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το σημείο πέριξ του ρωσικού προξενείου αποκλείστηκε από την ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Κλιμάκιο των ΤΕΕΜ χτένισε την περιοχή, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από δικυκλιστές και περιπολικά απέκλεισαν την πρόσβαση στην οδό Δημοσθένους, παράλληλη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σήμερα (24/2) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης είναι αυξημένα.

Σχετικά Άρθρα