Νέα Ιωνία: Γιατί πραγματικά πήγε η συμμορία στην καφετέρια – Πώς ξέφυγε η κατάσταση

 Νέα Ιωνία: Γιατί πραγματικά πήγε η συμμορία στην καφετέρια – Πώς ξέφυγε η κατάσταση

Ξετυλίγεται το κουβάρι του επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στην Νέα Ιωνία που είχε ως συνέπεια ένας 39χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα χωρίς να έχει σχέση.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους στους πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για μέλη μιας πολύ σκληρής συμμορίας με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά των εμπλεκομένων, η παρέα που προχώρησε στους πυροβολισμούς βρισκόταν προσκεκλημένη στην καφετέρια από συγγενείς του παιδιού που μαχαιρώθηκε το προηγούμενο βράδυ στα Πατησιά, με σκοπό να εντοπιστούν οι δράστες και το ακριβώς είχε συμβεί. Ο πατέρας του παιδιού είναι και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Η έρευνα για το μαχαίρωμα του 16χρονου έχει προχωρήσει και έχουν βρεθεί βασικοί ύποπτοι. Ο καβγάς δεν φαίνεται να είναι το μαχαίρωμα για κλοπή κινητού αλλά για μια ασήμαντη αφορμή.

Οι συγγενείς του παιδιού κάλεσαν τους αλλοδαπούς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι μέσω κάποιων εκπροσώπων τους, για να συζητήσουν τι έχει συμβεί. Στη πορεία, διαπίστωσαν πως στο ίδιο μαγαζί ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Τότε, θεώρησαν πως η πρόσκληση ήταν παγίδα και έτσι έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη πορεία, έφυγαν και ήρθαν και κάποιοι άλλοι. Για τις Αρχές είναι γνωστό ποιος σκότωσε τον θαμώνα.

Δεν έχουν φύγει από την Ελλάδα τα μέλη της συμμορίας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί δεν έχουν διαφύγει τελικά στην γειτονική Αλβανία. Παραμένουν κάπου στην  Αττική και το ζητούμενο είναι να βρουν τα κρησφύγετα τους.

Τα μέλη της συμμορίας λειτουργούν σαν τάγματα εφόδου. Έχουν ως σήμα κατατεθέν τη χειρονομία με τη φονική μαχαιριά στο λαιμό. Μαχαιριά που την μαθαίνουν ακόμη και σε μικρά παιδιά που τα βάζουν μάλιστα να καπνίζουν.

Όσον αφορά στο πολυτελές τζιπ που παράτησαν έξω από την καφετέρια φιγουράρει σε κάθε βίντεο κλιπ τους, όπως κι άλλα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ως επίδειξη δύναμης.

Αυτό που περιμένουν οι αστυνομικοί πλέον είναι τα αποτελέσματα για το DNA που βρέθηκε στην Cadillac που εγκατέλειψαν οι κακοποιοί μετά την διαφυγή τους από την καφετέρια.

Τα αποτελέσματα θα «ρίξουν φως» τόσο στην υπόθεση όσο και σε άλλες προγενέστερες στις οποίες μπορεί να εμπλέκονται.

Σχετικά Άρθρα