Μακρόν σε Ερντογάν: “Αναγκαίο να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας”

 Μακρόν σε Ερντογάν: “Αναγκαίο να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας”

Τηλεδιάσκεψη είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με θέμα την Ουκρανία. 

Σύμφωνα μη γαλλική προεδρία ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν ότι υπάρχει ανάγκη «να αυξηθεί η πίεση και η απομόνωση της Ρωσίας» για να την αναγκάσει να «εγκαταλείψει» την «επιθετικότητά» της κατά της Ουκρανίας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός του κράτους υπογράμμισε την πρόκληση της καταπολέμησης οποιασδήποτε παράκαμψης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί», πρόσθεσε το Ελίζέ μετά την επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Από την πλευρά  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας μια «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν κατά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφών», σύμφωνα με αυτή τη σύντομη ανακοίνωση, ενώ ο Τούρκος ηγέτης τάσσεται επίσης υπέρ της επανέναρξης ισχύος της συμφωνίας για εξαγωγές σιτηρών που υπέγραψαν Μόσχα και Κίεβο υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα