Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την “ομηρία” καθηγήτριας του ΑΠΘ από φοιτητές

 Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την “ομηρία” καθηγήτριας του ΑΠΘ από φοιτητές

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η δημόσια καταγγελία καθηγήτριας του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ περί ομηρίας της την περασμένη εβδομάδα από φοιτητές που θεώρησαν ότι έκοψε πολλούς στο μάθημά της.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της παράνομης κατακράτησης. Η έρευνα θα γίνει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και φοιτητές θα κληθούν να καταθέσουν για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ορισμένοι από τους φοιτητές που κόπηκαν, εισέβαλαν στο γραφείο της, της μιλούσαν επιθετικά και αξίωναν να μη βάλει αρνητική βαθμολογία στην περίπτωση λαθεμένης απάντησης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Υποστήριξε ακόμα πως την άφησε να φύγουν μόνο όταν τους είπε ότι θα βαθμολογήσει ξανά τα γραπτά τους.

To περιστατικό καταδίκασε η Συνέλευση Καθηγητών Ψυχολογίας ενώ μέλη του φοιτητικού συλλόγου Ψυχολογίας με ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν πως όσα καταγγέλλονται στο ψήφισμα των καθηγητών είναι «ψεύδη σε βάρος του συλλόγου».

Σχετικά Άρθρα