Με καθυστέρηση η συνάντηση Τσίπρα-Χριστοδουλίδη: Το παρασκήνιο

 Με καθυστέρηση η συνάντηση Τσίπρα-Χριστοδουλίδη: Το παρασκήνιο

Μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε στην Κύπρο για τη συνάντηση του νέου Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες επρόκειτο να συναντηθούν στις 5.00 το απόγευμα της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ωστόσο η ώρα της συνάντησης τους – όπως προβλεπόταν στο πρόγραμμα – άλλαξε, λόγω ενός σοβαρού προσωπικού κωλύματος του κ. Χριστοδουλίδη. 

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο επιτελείων προκειμένου να μην ματαιωθεί η συνάντηση και τελικά συμφωνήθηκε να συναντηθούν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ στο περιθώριο εκδήλωσης στο χωριό Λεύκαρα κοντά στη Λάρνακα.

Από το περιβάλλον του κ. Χριστοδουλίδη αναφέρουν ότι όσα γράφτηκαν περί ενόχλησης του για δήλωση του κ. Τσίπρα αποτελούν προϊόν φαντασίας και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως τα όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017, αποτελούν και θέση του κ. Χριστοδουλίδη την οποία έχει διατυπώσει πάρα πολλές φορές.

Σχετικά Άρθρα