Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

 Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», με τον πατέρα Αντώνιο και πρώην εργαζόμενους στις δομές της οργάνωσης να καταθέτουν-δια των συνηγόρων τους-στις εισαγγελείς ανηλίκων πολυσέλιδα υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, αλλά και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού, καταναγκαστική εργασία εντός δομών της οργάνωσης.

Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε, με στόχο να απομακρυνθεί από την Κιβωτό του Κόσμου, ήδη, έχει λάβει τρεις φορές προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του εισαγγελέα θα ισχυριστεί πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες του 19χρονου και του 15χρονου, για ασέλγεια και κακοποιήσεις, καλώντας μάλιστα μάρτυρες να υποστηρίξουν την αθωότητά του.

Σχετικά με τις κατηγορίες του 19χρονου, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, θα υποστηρίξει ότι ο νεαρός είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου. Επίσης, θα ισχυριστεί ότι, σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση και θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου επτά ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο.

Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο νεαρός για παρενόχλησή του τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί ήταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Πηγή: newit.gr