Καλλιτέχνες σε Γιατρομανωλάκη: “Εκτίθεστε”

 Καλλιτέχνες σε Γιατρομανωλάκη: “Εκτίθεστε”

Κόλαφος ενάντια στην κυβέρνηση και τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είναι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με αφορμή τη ανακοίνωσή του τελευταίου με την οποία προσπάθησε να απαντήσει στην απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Το ΣΕΗ χαρακτηρίζοντας «παραλήρημα λασπολογίας» την ανακοίνωση Γιατρωμανωλάκη τον κατηγορεί ότι από την αρχή της θητείας του κατέστησε το ΥΠΠΟ, «υπουργείο Άνευ Αποστολής».

«Είναι ανεκδοτολογικός ο ισχυρισμός, ότι στην συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος μας “εστίασε επί μακρόν στο μισθολογικό ζήτημα”» τονίζουν οι ηθοποιοί, αναφέροντας προς τον κ. Γιατρωμανωλάκη ότι «προσπαθείτε ματαίως και εκτίθεστε».

Το Σωματείο αναφερόμενο στα αιτήματα του, τα χαρακτηρίζει «χιλιοδιατυπωμένα» και «απολύτως σαφή», σχολιάζοντας ότι «μάλλον, σε όλη την κοινωνία η μόνη που δεν έχει καταλάβει είναι η κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση την κατηγορεί ότι κατασκευάζει «αφηγήματα παραπλάνησης της κοινής γνώμης», σημειώνοντας ότι «οι ανακοινώσεις σας, οι πρακτικές σας, η αισθητική σας, ένα μήνα πριν τις εκλογές, καταδεικνύουν ευθαρσώς την μηδαμινή αντίληψη σας για τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού».

«Είναι σαφές ότι η μόνη πολιτική σας βούληση, στην οποία παραμένετε συνεπείς, ως κυβέρνηση, τέσσερα έτη τώρα, είναι να αποπροσανατολίζετε και να διχάζετε την κοινή γνώμη, τη στιγμή που φουντώνει ο αγώνας μας και ενώ η χώρα γελοιοποιείται διεθνώς από τις πολιτικές σας επιλογές. Κι ενώ αποκαλύπτονται κούφιες οι δεσμεύσεις σας, ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στα κολέγια. Όσο και να προσπαθείτε, σύσσωμη η κοινωνία γνωρίζει ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε, ποια παιδεία οραματίζεστε», σημειώνεται καταληκτικά στην ανακοίνωση με την οποία καλούνται «όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΗ

«Αναφορικά με την Ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού, δηλώνουμε πως αντιλαμβανόμαστε την απελπισία της υπεράσπισης της θέσης του σε ένα ΥΠΠΟ που με τις ενέργειες του από την αρχή της θητείας του κατέστησε Υπουργείο Άνευ Αποστολής. Και υπό αυτό το πρίσμα, ωστόσο, δεν δικαιολογείται το χθεσινό παραλήρημα λασπολογίας απευθυνόμενο προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας, και κατ’ επέκταση σε όλους τους εργαζόμενους στις τέχνες.

Είναι ανεκδοτολογικός ο ισχυρισμός, ότι στην συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος μας «εστίασε επί μακρόν στο μισθολογικό ζήτημα» και δήθεν γι’ αυτό συνετάγη η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Ευτυχώς ήταν πολλοί οι παρόντες στη συνάντηση αυτή. Συνεπώς, κύριε Υφυπουργέ, μην προσπαθείτε, διότι προσπαθείτε ματαίως και εκτίθεστε με αυτό τον τρόπο, κατ’ εξακολούθηση μάλιστα. Τα αιτήματά μας είναι χιλιοδιατυπωμένα πλέον και απολύτως σαφή. Μάλλον, σε όλη την κοινωνία η μόνη που δεν έχει καταλάβει είναι η κυβέρνηση. Και πώς να έχει καταλάβει, όταν οι κρατικοί λειτουργοί της, με μισθούς πληρωμένους από τον ελληνικό λαό, αντί να σκύψουν πάνω στα μεγάλα προβλήματα του Πολιτισμού, εκτονώνονται απομαγνητοφωνώντας συνεντεύξεις και δηλώσεις μας, κατασκευάζοντας αφηγήματα παραπλάνησης της κοινής γνώμης, κατασκευάζοντας επαίσχυντες προσωπικές επιθέσεις.

Οι ανακοινώσεις σας, οι πρακτικές σας, η αισθητική σας, ένα μήνα πριν τις εκλογές, καταδεικνύουν ευθαρσώς την μηδαμινή αντίληψη σας για τα προβλήματα των ανθρώπων του πολιτισμού. Είναι σαφές ότι η μόνη πολιτική σας βούληση, στην οποία παραμένετε συνεπείς, ως κυβέρνηση, τέσσερα έτη τώρα, είναι να αποπροσανατολίζετε και να διχάζετε την κοινή γνώμη, τη στιγμή που φουντώνει ο αγώνας μας και ενώ η χώρα γελοιοποιείται διεθνώς από τις πολιτικές σας επιλογές. Κι ενώ αποκαλύπτονται κούφιες οι δεσμεύσεις σας, ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στα κολλέγια. Όσο και να προσπαθείτε, σύσσωμη η κοινωνία γνωρίζει ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε, ποια παιδεία οραματίζεστε.

Το ΣΕΗ δεν εκφοβίζεται και δεν λοιδορείται. Υπήρχε πριν από εμάς, θα υπάρχει και μετά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρχει και μετά από εσάς. Σε αυτόν τον άνισο αγώνα, που λαμβάνει χαρακτηριστικά προσωπικών επιθέσεων απέναντι στα συνδικαλιστικά στελέχη μας, στεκόμαστε όλοι απέναντι.

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε κλάδου, να καταδικάσουν την συνδικαλιστική επίθεση που επιχειρείται εδώ και δυο μέρες με στόχο τους εκπροσώπους μας, με στόχο τον εκλεγμένο εκπρόσωπο, Γενικό Γραμματέα, του σωματείου μας, με στόχο εμάς τους ίδιους».