Ρόδος: Ξεσπά ο 40χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα του – “Είναι όλα πλεκτάνη”

 Ρόδος: Ξεσπά ο 40χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα του – “Είναι όλα πλεκτάνη”

Ανατράπηκαν τα δεδομένα στην υπόθεση δολοφονίας ενός 75χρονου στη Ρόδο τον περασμένο Ιούνιο, με τον ίδιο του τον γιο να κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 40χρονος γιος του θύματος έβγαινε, μάλιστα, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ζητώντας τη βοήθεια της Αγγελικής Νικολούλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Μιλώντας στο MEGA, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του: «Με κατηγόρησαν για χίλια δύο πράγματα» υποστηρίζει μεταξύ άλλων, επιμένοντας στην αθωότητά του και στην ολιγωρία των Αρχών.

«Όταν βρήκα τον πατέρα μου στις 14 Ιουνίου, είχα σταματήσει έξω από το σπίτι. Ακριβώς στη μεσοτοιχία που βρισκόμαστε, μένει κάποια γειτόνισσά μας. Εκείνη την στιγμή ήταν μαζί με τον … και με φώναξε η κοπέλα αυτή για να πάω να πάρω κάποιο πριόνι, μου ζήτησε ένα πριόνι από τον πατέρα μου, να πάω στη μεσοτοιχία για να κόψω κάποιο δέντρο επειδή έμπαιναν τα μυγάκια της κοπέλας μέσα.

Σήμερα με κάλεσαν από την ασφάλεια και κατέβηκα μαζί με την αδερφή μου στο αστυνομικό τμήμα και μας έδωσε κάποιο χαρτί», δήλωσε ο 40χρονος.

«Με κήρυξαν ποινικά διώξιμα, ότι εγώ έκανα δηλαδή το έγκλημα. Στις 14 Ιουνίου ξεκίνησε το μαρτύριό μου εμένα, με κατηγόρησαν ότι σκότωσα τον πατέρα μου», συνέχισε ο άνδρας, εμφανώς συγκινημένος.

«Με κατηγόρησαν οι κύριοι ότι καθόμουν και μιλούσα με τον νεκρό τρεις ώρες»

«Με κατηγόρησαν για χίλια – δύο πράγματα. Ασκήθηκε ποινική δίωξη αλλά δεν τους άρεσαν αυτά που τους έλεγα εγώ. Για να σας δώσω μια πλήρη εικόνα πώς με κατηγόρησαν εμένα, με κατηγόρησαν ότι 12 Ιουνίου και 14 που βρήκα τον πατέρα μου νεκρό, με πιάνει η κάμερα που έμπαινα από τον Άη Γιάννη μέσα.

Στις 13 Ιουνίου, δε με πιάνει καθόλου η κάμερα, που είχα μπει μέσα στον πατέρα μου και η ώρα ήταν γύρω στις 15.00 με 15.30 και είχα κάτσει μέχρι τις 17.30.

Ήταν ζωντανός και μάλιστα το είχα αράξει το μηχανάκι μου έξω από το σπίτι, εκεί στην αυλή, μπαίνω μέσα, φώναζα μπαμπά, βγήκε έξω, φορούσε τις πιτζαμούλες του, μου έκανε με το χέρι «έλα μέσα», μπήκα μέσα, μου έβαλε μια πορτοκαλάδα ήπια και καθόμασταν και συζητούσαμε για χίλια δυο πράγματα», τονίζει ο ίδιος.

«Και με κατηγόρησαν οι κύριοι ότι καθόμουν και μιλούσα με τον νεκρό τρεις ώρες. Τα σχεδίασες όλα τέλεια για να μη σε βρούμε τόσο καιρό. Εγώ; Εγώ ήμουν αυτός που έβγαινα στην Αγγελική Νικολούλη και έλεγα για το θέμα μου.

Τώρα, βρίσκομαι αυτήν την στιγμή, σε πλεκτάνη. Οι συγκεκριμένοι τρεις αστυνομικοί προσπαθούν εις βάρος μου γιατί δεν έχουν βρει κάτι χειροπιαστό. Εγώ είχα πει ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και δε με άκουγε κανένας. Ασχολιόντουσαν μόνο με εμένα, γιατί ασχολήθηκαν με εμένα; Τους έδωσα πάρα πολλά στοιχεία που δεν τα αξιοποίησαν. Τους έδωσα κάποιες υποψίες που είχα στο μυαλό μου για κάποια άτομα», καταλήγει ο 40χρονος.