Ρόδος: Δίωξη στον γιό για την δολοφονία του πατέρα – Έψαχνε τον δράστη στη Νικολούλη

 Ρόδος: Δίωξη στον γιό για την δολοφονία του πατέρα – Έψαχνε τον δράστη στη Νικολούλη

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το νησί της Ρόδου μετά από την συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση δπολοφονίας του 75χρονου συνεταξιούχου λιμενεργάτη, καθώς κατηγορούμενος είναι ο 40χρονος γιος του.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρία Παπαγιαννίδου άσκησε στον 40χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του ίδιου του πατέρα του τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ενώ παρέπεμψε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον τακτικό Ανακριτή για τα περαιτέρω.

Προηγήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής η υποβολή δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σύμφωνα με την οποία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι ο άνδρας που… συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από την παρουσία του στο «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, στις οποίες ζητούσε βοήθεια ώστε να επισπευσθούν οι έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

Μιλώντας στο «Τούνελ», αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» που έχει στηθεί σε βάρος του.

Ο Βαγγέλης, όπως και τα αδέλφια του, έχουν διαφορετικό επίθετο και πατρώνυμο κάτι που οι ίδιοι αποδίδουν σε νομικά μπερδέματα από τον πρώτο γάμο της μητέρας τους, Σεβαστής. Απ’ ότι λένε στην εκπομπή, είναι βιολογικά παιδιά του θύματος, του Γιώργου Καρυώτη.

Γιατί τον κατηγορούν…

Στο έγγραφο που μας έστειλε ο ίδιος φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο, τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός.

Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί η υποβολή στην Εισαγγελία της σχετικής δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που έκανε τις έρευνες.

Σχετικά Άρθρα