Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για ποτά “μπόμπες” που έστειλαν στο νοσοκομεία 18 ανήλικους

 Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για ποτά “μπόμπες” που έστειλαν στο νοσοκομεία 18 ανήλικους

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες για διακίνηση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιος Μπισμπίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της Πάτρας ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να σερβίρονται «μπόμπες» στα πάρτι που διοργανώνονται ακόμα και σε ανηλίκους, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

18 διακομιδές μέθης

Πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα «Γνώμη» πως υπάρχουν στοιχεία για διάθεση νοθευμένων ποτών σε ανήλικους, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχουν καταγραφεί 18 διακομιδές μέθης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Έντονη ανησυχία υπάρχει και για το γεγονός, ότι σε λίγο διάστημα είναι και η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, οπότε για να αποφευχθούν τα χειρότερα, η Εισαγγελική Αρχή παρεμβαίνει προκειμένου να διερευνήσει αναφορές για την διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.  

Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη, από το περασμένο καλοκαίρι, σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά προβλέπεται η σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών και προβλέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.

Σχετικά Άρθρα