Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ 

 Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ 

«Ο Πάτσης δεν ήταν ένα λάθος, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την πρώτη κατοικία», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Max FM» Πάτρας.

Αναφερθείς στο ζήτημα των πλειστηριασμών, τόνισε: «την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κατοικία προστατευόταν από τους πλειστηριασμούς». «Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στις 30 Απριλίου του 2020, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που μέχρι τότε ίσχυε –άρα υπήρχε τέτοιο πλαίσιο και υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας μάλιστα ότι “κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει”, παραδεχόμενος ότι αυτό το πλαίσιο ήταν αποτελεσματικό», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σήμερα συζητάμε ξανά για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που τον Οκτώβριο του 2020, με τον πτωχευτικό του κ. Σταϊκούρα, κατήργησε οποιοδήποτε πλαίσιο προστασίας, ενώ παράλληλα συνέδεσε τη μεταβίβαση των δανείων με το νόμο του 2003. Ο νόμος του 2003 δεν προβλέπει καμία υποχρεωτικότητα ρύθμισης αυτού που κατέχει το δάνειο προς τον δανειολήπτη, αλλά προβλέπει και αφορολόγητο για τα funds. Κι αυτό γιατί η ΝΔ θέλει να κάνει αφορολόγητες δουλειές με τα funds…», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, παραπέμποντας στην υπόθεση Πάτση.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα κρίνουν και το πολιτικό προσωπικό, το πώς διαχειρίζεται μια κυβέρνηση το δημόσιο χρήμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παραδείγματα όπως της κ. Νικολάου, του κ. Πάτση ή του κ. Μαντά, βουλευτή Μεσσηνίας, που έχει 600.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές…», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Το καθεστώς Μητσοτάκη διαμορφώνει ένα παρασιτικό μοντέλο, ένα μοντέλο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος», πρόσθεσε.

«Είναι επίσης πολύ κρίσιμο το αν οι πολίτες θα επιλέξουν, για την επόμενη μέρα, ένα δημόσιο σύστημα υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και όχι το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει, ιδιωτικοποιείται, ένα σύστημα στο οποίο, ακόμα και τώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολεμική», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την ακρίβεια, σχολίασε: «πλέον δεν μιλάμε απλά για ακρίβεια, αλλά για αισχροκέρδεια». «Τα πρώτα μέτρα μιας προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, κάτι που θα δώσει φτηνό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεύτερο κρίσιμο ζήτημα είναι η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Εκεί χρειάζεται ένα πλαίσιο ρύθμισης 120 δόσεων και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής-δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις έναν ελεύθερο επαγγελματία σαν να λειτούργησε κανονικά την περίοδο της πανδημίας», είπε.

«Είναι στο χέρι της κοινωνίας από την κάλπη της απλής αναλογικής στις πρώτες εκλογές, να υπάρχει κυβέρνηση. Μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, ακυρώνοντας το πλαίσιο Πάτση που ισχύει σήμερα. Μια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με επιθεώρηση εργασίας που θα λειτουργεί και όχι με συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σαν αυτές που βλέπουμε σήμερα, ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέφερε: «ο δημοκρατικός και προοδευτικός, αριστερός κόσμος στη χώρα σήμερα θέλει να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και από την πολιτική Μητσοτάκη». «Και πάνω σε αυτό θα μετρηθούμε όλοι», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα