Μπαλάσκας για 12χρονη: “Έρχεται σύλληψη δημοσίου προσώπου που θα συζητηθεί”

 Μπαλάσκας για 12χρονη: “Έρχεται σύλληψη δημοσίου προσώπου που θα συζητηθεί”

Με συγκλονιστικό ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας στον Κολωνό με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο κύκλος των συλλήψεων για τα «ραντεβού» που κανόνιζε ο Ηλίας Μίχος δεν έχει κλείσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρο Μπαλάσκα, δύο άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση είναι υπό παρακολούθηση, προκειμένου να συλληφθούν.

«Το ένα από αυτά τα άτομα είναι δημόσιο πρόσωπο, που η σύλληψή του θα συζητηθεί» σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο in.gr.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους «πελάτες»

Από την αποκάλυψη της δυσώδους αυτής υπόθεσης τον Οκτώβριο του 2022, αρκετοί έχασαν τον ύπνο τους, γνωρίζοντας ότι είχαν εμπλακεί στο βρόμικο κύκλωμα που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από την ηλεκτρονική σελίδα όπου γίνονταν οι συνομιλίες για τα ραντεβού με το ανήλικο κορίτσι, σβήνοντας τα προφίλ τους στο Blindchat.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του παιδοβιαστή Μίχου και μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τις συνομιλίες.

Στους 19 οι προφυλακισμένοι

Σε κάθε μία από τις πέντε καταθέσεις του, το παιδί αναγκάζεται να βιώνει ξανά και ξανά όσα πέρασε, έτσι ώστε οι Αρχές να βρουν τα ίχνη των παιδοβιαστών.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Δικαιοσύνης προφυλακισμένοι για την υπόθεση των βιασμών είναι 19 άτομα, καθώς και η μητέρα της 12χρονης.

Οι προφυλακισμένοι βρίσκονται στις φυλακές της Τρίπολης και των Γρεβενών, δηλαδή τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία στέλνονται οι δράστες σεξουαλικών αδικημάτων.