ΚΚΕ: Καταγγέλλει την “τραμπούκικη” επίθεση αστυνομικών σε εργαζομένους στον Επισιτισμό – Τουρισμό

 ΚΚΕ: Καταγγέλλει την “τραμπούκικη” επίθεση αστυνομικών σε εργαζομένους στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών σε εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Περισσός κάνει λόγο για «τραμπούκικη» επίθεση και «καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».

Αναλυτικά:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ», που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».

Σχετικά Άρθρα