Έρχεται και το “καλάθι της ψαραγοράς” – Ποια προϊόντα θα μπουν

 Έρχεται και το “καλάθι της ψαραγοράς” – Ποια προϊόντα θα μπουν

Έρχεται και το “καλάθι της ψαραγοράς” με γαρίδα, καλαμαράκια και ίσως θράψαλα.

«Κοιτάζουμε να υπάρξει μια φόρμουλα για να μπορέσουμε να το κάνουμε» τόνισε στο MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Ιχθυοπωλών στη Βαρβάκειο Αγορά, Βαγγέλης Σίμος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως επιθυμεί να γίνει αυτό την Καθαρά Δευτέρα «για να μπορεί ο κόσμος να έρθει και να πάρει το προϊόν σε μια οικονομική τιμή. Συζητήσαμε και χθες και με τον Γενικό Γραμματέα αλλά και με τον υπουργό τον κ. Γεωργιάδη ότι θέλουμε να το κάνουμε καλάθι για όλη την Σαρακοστή. Είναι οι ημέρες οι δικές μας και γιατί να μην κάνει ο κόσμος ένα οικονομικό τραπέζι. Εμείς πάντα βάζουμε πλάτη».

«Κοιτάζουμε το δικό μας καλάθι να είναι λίγο πιο ευέλικτο από τα υπόλοιπα καλάθια. Εμείς έχουμε πάρα πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα γενικά και ειδικά αυτές τις ημέρες. Δηλαδή σε σχέση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είμαστε πολύ πιο χαμηλά και σε κατεψυγμένα προϊόντα και σε νωπά. Και στη Βαρβάκειο έχουμε πάρα πολύ καλές τιμές. Οι τιμές δεν έχουν ανέβει καθόλου σε σχέση με πέρυσι» σημείωσε και μίλησε για τις φετινές τιμές στο χταπόδι και στο καλαμάρι αλλά και για περσινές.

«Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές» τόνισε και διευκρίνισε γιατί πέρυσι το χταπόδι κόστιζε 18 ευρώ με 19 ευρώ και φέτος 20 ευρώ με 23 ευρώ και πως το καλαμάρι πωλούνταν 17 ευρώ με 18 ευρώ το 2022 και φέτος 20 ευρώ με 22 ευρώ.

«Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές. Αναλόγως ποια ημέρα τα αγοράσαν οι καταναλωτές. Πέρυσι τα ντόπια χταπόδια σε μεγάλα μεγέθη πωλούνταν από 18 ευρώ έως και 24 ευρώ. Φέτος, από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η εβδομάδα, τα χταπόδια τα πουλάμε από 13 ευρώ μέχρι 17 ευρώ. Μπορεί να αυξηθούν λίγο οι τιμές στα μεγαλύτερα μεγέθη τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε για τη Βαρβάκειο» τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «τα καλαμαράκια φέτος πωλούνται από 7 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 18 ευρώ. Οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως τα μεγέθη. Μπορούμε να πάρουμε για να κάνουμε ένα οικονομικό τραπέζι με μικρά καλαμαράκια και να πάμε 7 -10 ευρώ. Τα μύδια είναι φέτος είναι λίγο σε έλλειψη. Αλλά πιστεύω πως αυτά θα πωλούνται φέτος από 4 ευρώ μέχρι 8 ευρώ.

Τέλος ρωτήθηκε εάν υπάρχουν φέτος θαλασσινά προϊόντα ή εάν αυτά είναι σε έλλειψη. «Έχουμε προϊόντα φέτος. Ενδεικτικά η κόκκινη καρέτα πέρυσι πωλούνταν από 13 ευρώ μέχρι και 16 ευρώ. Ωστόσο φέτος πωλείται από 11 ευρώ και 12 ευρώ και φτάνει μέχρι 15 ευρώ . Δηλαδή είναι κάτω 1 με 2 ευρώ» τόνισε.