ΑΠΘ: Αντιπαράθεση για την “ομηρία” καθηγήτριας – Τιμωρίες φοιτητών προαναγγέλλει ο πρύτανης

 ΑΠΘ: Αντιπαράθεση για την “ομηρία” καθηγήτριας – Τιμωρίες φοιτητών προαναγγέλλει ο πρύτανης

Αποφασισμένος να επιβάλλει τον νόμο – όπως υποστηρίζει – ώστε να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο στο ΑΠΘ με την «ομηρία» καθηγήτριας από φοιτητές που είχαν κοπεί στο μάθημά της, εμφανίζεται ο Πρύτανης του Αριστοτελείου.

Αν και οι φοιτητές αρνούνται ότι υπήρξε ομηρία αλλά ότι έγινε συζήτηση γιατί έκοψε το 28% των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις, ο Πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, έκανε λόγο για τραμπούκικες και αντιδημοκρατικές λογικές μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Όντως μία συνάδελφος από το τμήμα Ψυχολογίας καθ όλα αγαπητή, πολύ σωστή συνάδελφος, ακαδημαϊκά και ερευνητικά, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι η δουλειά της; μετά το τέλος της των μαθημάτων στις εξετάσεις, να βάλει τα θέματά της και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως αυτή νομίζει με βάση την ακαδημαϊκή της ελευθερία Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε λοιπόν αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάνε να της επιβάλουν την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Προφανώς, και δεν το έκανε», είπε

Όπως υπογράμμισε: «προφανώς έχει και τη στήριξη του τμήματος της, αλλά όλα αυτά δείχνουν αυτές τις άρρωστες νοοτροπίες δεκαετιών, που μερικές φορές οδηγούμαστε σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτές οι τραμπούκικες λογικές που έχουν τις ρίζες τους δεκαετίες πριν, έχουν εμφυσήσει το φόβο στους συναδέλφους οι οποίοι λειτουργούν».

Και προειδοποίησε: Πρέπει να ξέρουν πως ο νόμος 4957/22 που ψηφίστηκε μας έχει δώσει τη δυνατότητα να παρέμβουμε και θα το κάνουμε. Γιατί δεν είναι μόνο να αναγνωρίζουμε τέτοιες τραμπούκικες λογικές. Δεν είναι μόνο να συμπαραστεκόμαστε. Εμείς στο Αριστοτέλειο θα εφαρμόσουμε το νόμο. Υπάρχει νόμος για πειθαρχικές διαδικασίες σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες, λογικές. «Η καθηγήτρια είναι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» ανέφερε.

Φοιτητές: “Δεν την κρατήσαμε όμηρο”

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου στο ΑΠΘ και την καταγγελία καθηγήτριας ότι έπεσε θύμα ομηρίας δίνει ο Φοιτητικός Σύλλογος Ψυχολογίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο τρόπος που μας παρουσιάζουν οι καθηγητές είναι προσπάθεια να σβήσουν οποιαδήποτε φωνή διαφωνίας».

Παράλληλα υποστηρίζουν πως όσα καταγγέλλονται στο ψήφισμα των καθηγητών είναι ψεύδη σε βάρος του συλλόγου, ενώ καλούν σε κινητοποίηση στο μάθημα της προέδρου του τμήματος.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι προχώρησαν σε «μαζική κινητοποίηση που αφορούσε το αίτημα του Συλλόγου, ώστε να γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών στη Φεμινιστική Ψυχολογία με την αφαίρεση της αρνητικής βαθμολόγησης την οποία αποφάσισε τελευταία στιγμή να επιβάλει η καθηγήτρια ανακοινώνοντας την στη στιγμή της εξέτασης».

Όπως αναφέρουν, «αυτό πρακτικά σήμαινε ότι ένα σημαντικό κομμάτι των φοιτητών του μαθήματος- οι περισσότεροι τελειόφοιτοι- χρωστούν μόνο το συγκεκριμένο μάθημα πλέον, κάτι που καθυστερεί την έγκαιρη λήψη του πτυχίου τους, με αυτονόητες επιπτώσεις τα παραπάνω νοίκια που πρέπει να πληρώνουν και την καθυστέρηση από τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία».

Σχετικά Άρθρα