Τσιάρας: Παραδέχτηκε ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία διαψεύδοντας όλη τη Νέα Δημοκρατία

 Τσιάρας: Παραδέχτηκε ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύτηκε η πρώτη κατοικία διαψεύδοντας όλη τη Νέα Δημοκρατία

Στην έμμεση παραδοχή ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προστάτευε την πρώτη κατοικία, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με την  γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης να προχωρήσει στους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας έληγε στο τέλος του 2019. Εμείς φροντίσαμε και παρατείναμε σχεδόν για δύο χρόνια αυτούς τους πλειστηριασμούς, να μην γίνονται» δήλωσε ο Κ. Τσιάρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open, καταρρίπτοντας παράλληλα το αφήγημα της κυβέρνησης πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Με χαροποιεί η παραδοχή του κ. Τσιάρα ότι ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προστάτευε την α’ κατοικία και τον παρέτεινε το 2019 αλλά και το 2020, επ’ αφορμή της πανδημίας.

«Άρα, ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας υπήρχε από το 2015 ψηφισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ήταν σε ισχύ μέχρι 31/12/19, με προγραμματισμένη –ήταν σαφώς καταγεγραμμένος αυτός ο όρος- την κατάθεση ενός πληρέστερου σχεδίου προστασίας της α κατοικίας και ρυθμιστικού των όρων των πλειστηριασμών».

Υπενθυμίζεται ότι ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ, θεσμοθέτησε (2020) τη συντριβή του των ευάλωτων νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2020 η Νέα Δημοκρατία έφερε ένα πτωχευτικό κώδικα ο οποίος απελευθέρωσε πλήρως τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας ακόμη και για τους ευάλωτους, χωρίς καμία προστασία. Δεν δεσμεύει τους πιστωτές να κάθονται στο τραπέζι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και δεν υποχρεώνουν σε ρύθμιση πριν τον πλειστηριασμό για κανέναν. Παρόλα αυτά η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα