Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο – Συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής

 Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο – Συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής

Ναυάγιο με μετανάστες στην Σάμο. Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη μεταφορά 25 μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου εντόπισε, το πρωί της Παρασκευής 17/2, μηχανοκίνητη ταχύπλοη λέμβο που είχε προσαράξει στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟ”, βορειοανατολικά της Σάμου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 25 μετανάστες στο Βαθύ, για παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 3386/05, ενώ στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν, το μεσημέρι της ίδιας μέρας κοντά στην περιοχή όπου είχε βρεθεί η λέμβος, έναν 50χρονο.

Σάμος μετανάστες ναυάγιο

Ο 50χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Τούρκος, φέρεται να είχε μεταφέρει με την ταχύπλοη λέμβο τα είκοσι πέντε άτομα από τα έναντι τουρκικά παράλια και συνελήφθη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του νόμου 4251/14, άρθρο 30.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ταχύπλοη λέμβος και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σάμος μετανάστες

Σχετικά Άρθρα