Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς – Σφοδρές αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25

 Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς – Σφοδρές αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25

Πριν την εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας παρουσία του πρωθυπουργού η καταστολή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Μέγαρο Μουσικής προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με το κόμμα της Κουμουνδούρου να σημειώνει πως «η κυβέρνηση έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης».

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εκτός του ξύλου προχώρησαν και σε χρήση χημικών για να διαλύσουν τη συγκέντρωση που βρέθηκαν επίσης σπουδαστές των δραματικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

  • «Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτά είναι τα “κατορθώματα” Μητσοτάκη – Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει πως «την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

Σε ανάλογο ύφος και η αντίδραση του ΜέΡΑ25. «Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της απαίδευτης κας Κεραμέως και του αυταρχικού κ. Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία: ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία, μαζί με ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα των πάντων και επέλαση των κολλεγίων των φίλων τους. Κατανοούμε ότι η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ανεχτούν όσες και όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν το παραμυθένιο, μιντιακό αφήγημα τους, όμως η κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί, ο φοιτητικός και ο μαθητικός κόσμος είναι απέναντι τους» δηλώνει ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

  • «Καταγγέλλουμε την ωμή, απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής και την αυταρχική Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει μετατρέψει τον χώρο της δημόσιας παιδείας σε καθημερινό πεδίο άσκησης κρατικής βίας κατά της νεολαίας και των εκπαιδευτικών» συμπληρώνει.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του. Λίγη ώρα μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα