Ζελένσκι στη Die Welt: Αν η Κίνα υποστηρίξει τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

 Ζελένσκι στη Die Welt: Αν η Κίνα υποστηρίξει τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε σήμερα (20.2.2023) την Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της χώρας του, καθώς αν το κάνει θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξή του, επειδή η Κίνα δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να απαιτούν πράγματα, μετά την προειδοποίηση του Άντονι Μπλίνκεν το περασμένο Σαββατοκύριακο προς τον Κινέζο ομόλογό του να μην προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

«Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό».

«Όμως θεωρώ πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος. «Επειδή, αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας παγκόσμιος πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει».

Σχετικά Άρθρα