Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου: Έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα που κρατούσε από το 1989!

 Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου: Έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα που κρατούσε από το 1989!

Μόλις 17 ετών και 16 ημερών και με καταγωγή από την Κένυα, η Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου ήταν η έκπληξη της δεύτερης ημέρας στο πανελλήνιο κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1989.

Έτσι αφού έγινε γνωστή στο πανελλήνιο τον περασμένο Οκτώβριο όταν ξεχώρισε με την παρουσία της στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, η Βεατρίκη Καλυψώ Ντούγκου άρχισε να προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση με τα κατορθώματα της στα ταρτάν του στίβου.

Η Βεατρίκη Ντούγκου τερμάτισε πρώτη στην πρώτη τελική σειρά των 200μ, τέταρτη στο σύνολο και ξέσπασε σε κλάματα μόλις είδε στον ηλεκτρονικό να γράφει αρχικά 25.02.

Τελικά έγραψε 25.01 και είχε ήδη καταρρίψει το… αραχνιασμένο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων (25.03) που άνηκε στην Μαρίνα Βαρσαμίδου.

Στον προκριματικό αν και με άγχος σημείωσε 25.48 και στον τελικό τα έδωσε όλα. Την επίδοση την είχε στα πόδια της, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να το πιστέψει και έτσι έγινε.

«Η εμπειρία ήταν πραγματικά απίθανη, η αλήθεια είναι ότι στον προκριματικό υπήρχε πολύ άγχος αλλά στον τελικό επικεντρώθηκα στο να απολαύσω την κούρσα και να δημιουργήσω αναμνήσεις, το ρεκόρ ένιωθα ότι ήταν στις δυνατότητες μου και αυτό μου έλεγε και ο προπονητής μου απλά έπρεπε να το πιστέψω», δήλωσε στο Sportsfeed η αθλήτρια του Λάζαρου Τοσίδη και πρόσθεσε: «Πραγματικά στην αρχή δεν το πίστευα, είδα το αναλογικό, τον ανεπίσημο χρόνο, να γράφει 25.02 και ευχόμουν να ήταν όντως αυτός ο χρόνος. Παρόλα αυτά ήδη με είχαν πιάσει τα κλάματα. Αφιερώνω το ρεκόρ στον προπονητή μου, την οικογένειά μου και τον στενό μου κύκλο». Εκτός από τα 200μ, αγωνίστηκε και στα τελικά των 60μ καταλαμβάνοντας την 9η θέση με ατομικό ρεκόρ 7.71 (είχε 7.75).

Σχετικά Άρθρα