Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι (εικόνα)

 Το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι (εικόνα)

Ένα χειρόγραφο σημείωμα άφησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από όπου επανέλαβε την στήριξή του προς το Κίεβο, ένα χρόνο μετά την ρωσική εισβολή.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Μπάιντεν γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου να με υποδέχονται στο Κίεβο για να σταθώ αλληλέγγυα και φιλικά κοντά στον ουκρανικό λαό που αγαπά την ελευθερία. Κύριε πρόεδρε, αποδεχτείτε παρακαλώ τη βαθειά εκτίμησή μου για τη δύναμη και το αρχηγικό πνεύμα που επιδεικνύετε».

«Δόξα στην Ουκρανία» (Slava Ukraini) γράφει στο τέλος στα ουκρανικά. Κάτω από το γράμμα, ο Μπάιντεν έβαλε την υπογραφή του.

Ο Μπάιντεν άφησε το χειρόγραφο σημείωμα στο προεδρικό μέγαρο, στο βιβλίο επισκεπτών, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε το μήνυμα στα social media και έγραψε χαρακτηριστικά: «Το Κίεβο αιχμαλώτισε ένα μέρος της καρδιάς μου. Ήξερα ότι θα επιστρέψω».

Ο Μπάιντεν έγραψε το σημείωμα κατά τη διάρκεια της 5ωρης επίσκεψής του στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Χρησιμοποίησε την επίσκεψη για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή «για όσο χρόνο χρειαστεί».

Σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter, από την επίσκεψη στο Κίεβο, τόνισε ότι οι Ουκρανοί «παραδίδουν μαθήματα θάρρους. Μας υπενθυμίζουν ότι η ελευθερία είναι ανεκτίμητη και αξίζει να πολεμάμε γι’αυτήν».

Σχετικά Άρθρα